Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: novomeška policista preprečila najhujše

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2021 13:32

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Na sredinih protestih proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa v Ljubljani je policija začasno pridržala 17 ljudi, uporabili so tudi prisilna sredstva. Zaznali so štiri kazniva dejanja, 43 kršitev zakona o javnem redu in miru in 75 kršitev zakona o javnih zbiranjih. Vodijo tudi postopek zoper organizatorja shoda.

V družbi GEN-I so se odločili, da kljub ekstremni rasti cen energentov na mednarodnih trgih za gospodinjske odjemalce ne bodo zvišali cen električne energije in zemeljskega plina najmanj do poletja 2022. V GEN-I zadnjih 5 let pospešeno vlagajo v digitalizacijo poslovanja in zeleno preobrazbo. In prav napredna analitika in digitalni procesi jim omogočajo učinkovito obvladovanje tržnih tveganj in izjemno uspešne nabavne strategije.



KRKA DOMA
V torek se je začela dolgo pričakovana obnova in rekonstrukcija tretjega najstarejšega kozolca v Sloveniji, Lukatovega toplarja iz leta 1795 v Deželi kozolcev. Ministrstvo za kulturo bo v letošnjem letu prispevalo dobrih 13 tisoč evrov, kar je polovica upravičenih stroškov obnove.

Na podlagi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje na Mestni občini Novo mesto zbirajo vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi pozebe v tekoči kmetijski proizvodnji med 5. in 9. aprilom. Oddate jih lahko do srede, 27. oktobra. Potencialni oškodovanci z območja Mestne občine Novo mesto bodo vloge za prijavo škode prejeli na dom in jih, izpolnjene predali občini, kjer jih bomo nato v reševanje predala Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Slednji bodo o vlogah presojali, oškodovance pa o statusu vlog obvestili do konca aprila 2022.

Ponoči je na Dvoru v občini Žužemberk v gostinskem lokalu prišlo do dimniškega požara. Ogenj se je razširil na električno napeljavo ob dimniku, tramove, lesen strop ter del ostrešja. Požar sta z gasilnimi aparati pričela gasiti novomeška policista, ki sta prva prispela na kraj dogodka, dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Dvor in Žužemberk. Gasilci PGD Dvor so do jutra ostali na gasilski straži. Po oceni policistov je nastalo za okoli tisoč evrov škode. Policistka in policist sta s hitrim in učinkovitim posredovanjem preprečila, da bi ogenj zajel celotno stavbo oziroma da bi nastala večja premoženjska škoda.

Osrednja informativna oddaja, 21.10.2021