reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeški gasilci uspešno opravili preverjanje

Piše: R.K.

Čas objave:
07.11.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novomeški gasilci uspešno opravili preverjanje; Do 11. novembra popolna zapora ceste Novo mesto-Metlika; Policisti tudi minuli vikend odkrili prevoznike migrantov.

SVET NA KRKI

Danes se začenja vseslovenska akcija Slovenija piha 0,0, v kateri bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov, preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali tudi preizkuse za ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Preverjali bodo tudi upoštevanje določil zakona o omejevanju uporabe alkohola v gostinskih lokalih.

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo predlog novele zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom med Divačo in Koprom. Predviden je umik možnosti sodelovanja zalednih držav iz projekta in omogočanje gradnje dodatnega tira ob novi progi.

KRKA DOMA

Minulo soboto je v Novem mestu potekalo preverjanje odzivnosti gasilskih enot, ki ga je pripravilo Poveljstvo javne gasilske službe Mestne občine Novo mesto. Župan Gregor Macedoni je ob 15.30 opravil klic na 112 in s tem sprožil preverjanje odzivnosti novomeških gasilskih enot. Odzvali so se Gasilsko-reševalni center Novo mesto in vseh 18 prostovoljnih gasilskih društev, skupaj pa so Glavni trg zapolnili z 41 gasilskimi vozili in 146 gasilci. Odzivnost enot je bila na visokem nivoju. Župan je po končani vaji skupaj s poveljnikom občinske gasilske službe Gregorjem Blažičem pohvalil novomeške gasilce za odzivnost in njihovo pripadnost javni službi.

V okviru rekonstrukcije dela ceste od Novega mesta do Metlike bodo od danes do 11. novembra izvajali asfaltiranje, zaradi česar bo popolna zapora prometnice prek Gorjancev. Obvoz je urejen po cestah skozi Semič, Črmošnjice, Sotesko in Stražo. V času zapore je obvoz urejen po državnih cestah na relaciji Jugorje pri Metliki - Semič - Ručetna vas - Črmošnjice - Soteska Straža - Novo mesto. Po odstranitvi popolne delovne zapore bo na cesti Novo mesto - Metlika znova vzpostavljena polovična zapora.

Policisti so se tudi v minulih dneh ukvarjali z ljudmi, ki prevažajo tujce z željo po nezakonitem vstopu v državo ali pa so to že storili. Tako so v petek v Metliki ustavili avto z bosanskimi registrskimi oznakami, ki je nameraval vstopiti v našo državo na mejnem prehodu Metlika. Policisti, ki so opravili mejno kontrolo, so v prirejenem prostoru odkrili državljana Iraka, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v državo. Vozniku in potniku, ki sta jima pomagala pri tem, so pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Sicer pa so minuli vikend policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice izsledili in prijeli skupaj 135 državljanov Indije, Pakistana, Burundi, Rusije, Afganistana, Konga, Bangladeša, Kosova in Gambije. Na območju krškega pa so prijeli devet državljanov Rusije in na območju Metlike enega državljana Rusije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Osrednja informativna oddaja 7.11.2022