Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeški kriminalisti razbili kriminalno združbo

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novomeški kriminalisti razbili kriminalno združbo; Poklicijado v Črnomlju otvoril bivši predsednik; Bendi naše mladosti za dober namen.

SVET NA KRKI

Na območju Gorenjske poteka skupno mednarodno vojaško usposabljanje Zvezda Triglava 2023. Usposabljanje iz vojaških gorniških veščin 132. gorski polk 1. brigade Slovenske vojske organizira že osmo leto. Vaja, ki se danes odvija na Bohinjski Beli, šteje 760 udeležencev in bo potekala do začetka junija.

Slovenska policija je v sodelovanju s fundacijo Amber Alert Europe ob današnjem mednarodnem dnevu pogrešanih otrok izdala otroško slikanico, s katero se je pridružila letošnji vseevropski preventivni kampanji. Slikanica, prevedena v 20 jezikov in dostopna na spletni strani fundacije, otroke uči, kako se zavarovati pred tem, da bi se izgubili.

KRKA DOMA

Novomeški kriminalisti so s številnimi hišnimi preiskavami zaključili z obsežno leto in pol trajajočo preiskavo hudodelske združbe, ki je preprodajala prepovedane droge na območju Posavja. Na območju Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane in Maribora so opravili 25 hišnih preiskav pri 27 osumljencih, od katerih je večina povratnikov tovrstnih kaznivih dejanj. Eden izmed osumljencev je na prestajanju večletne zaporne kazni in je kazniva dejanja izvrševal, ko je bil na prostih izhodih. Enajstim osumljencem, starim med 21 in 66 let, so odvzeli prostost in zanje odredili policijsko pridržanje.

V sredo je v Črnomlju potekala Parada učenja. Letos je nosila naziv Poklicijada, otvoril pa jo je nekdanji predsednik republike Borut Pahor. Na letošnji Poklicijadi se je predstavljalo 14 različnih zelenih poklicev, saj so na ZIK Črnomelj želeli vzpodbuditi mlade k raziskovanju trga dela ter jih informirati o različnih poklicih ter možnostih o nadaljnji izobraževalni poti. Letos so dali poudarek zelenim poklicem in tako spodbujali še trajnostni razvoj in skrb za okolje. V avli kulturnega doma Črnomelj sta potekali tudi razstavi izdelkov iz odpadnega materiala, ki sta ju pripravili Srednja šola Črnomelj in ZIK Črnomelj. Skupno se je Parade učenja 2023 udeležilo 682 udeležencev iz celotne Bele krajine.

V Šentjerneju bo jutri potekal dobrodelni koncert. Na njem bodo sodelovale glasbene skupine iz občine Šentjernej, ki so delovale še pred osamosvojitvijo Slovenije. Na odru se bo zvrstilo več kot 70 glasbenikov v 12 skupinah. Sredstva, zbrana na letošnjem koncertu, bodo v polovici namenjena družinam v socialni stiski. Druga polovica pa bo namenjena prostovoljnemu gasilskemu društvu Orehovica. Dobrodelni koncert bo na sejmiščnem prostoru občine Šentjernej od 16. ure dalje, poskrbljeno bo tudi za otroke.