Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: obeta se 88 novih stanovanj

Piše: R.K.

Čas objave:
29.08.2022 12:11

V današnji oddaji Krka ob enih: Položili temeljni kamen za 88 novih stanovanj; V teku prizadevanja za ohranitev slovenskih sort česna in šalotke; Zgradili bodo nov medgeneracijski športni kompleks.

SVET NA KRKI

Ministrstvo za infrastrukturo je v medresorsko usklajevanje dalo osnutek zakona o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo. V primeru ugotovljenega tveganja pri oskrbi z energijo so med drugim predvideni ukrepi za zmanjšanje porabe plina in elektrike in za zagotovitev dobav ter državno jamstvo za nakup plina zunaj EU.

Na Bledu se je začel 17. Blejski strateški forum, ki bo letos posvečen predvsem ruski agresiji na Ukrajino in njenim posledicam. Zbrane je uvodoma preko videopovezave nagovoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, med glavnimi gosti pa bo letos predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

KRKA DOMA

Brežiški župan Ivan Molan in direktor podjetja Nik investicije Dušan Simonič sta na zemljišču pri Avtobusni postaji Brežice položila temeljni kamen za novo stanovanjsko sosesko, v kateri naj bi zraslo 88 novih stanovanj. Po županovih besedah so v občini že leta 2008 sprejeli občinski prostorski načrt za novo sosesko Cholewa, v kateri naj bi zgradili 250 novih stanovanj. Kot investitor je takrat nastopalo podjetje Begrad, ki pa je zašlo v težave in je od projekta odstopilo. Župan dodaja, da občina za naslednje leto načrtuje povečanje fonda najemniških stanovanj, za kar so v proračunu tudi namenili določena sredstva za njihov nakup. Šlo bo predvsem za socialna stanovanja in stanovanja za mlade družine. Stanovanja, ki jih bodo gradile Nik investicije, so po besedah Molana namenjena za trg, lahko pa se tudi zgodi, da jih bo investitor odprodal Stanovanjskemu skladu RS za oddajo v najem.

Slovenski pridelovalci česna in šalotke se soočajo z izjemno virusno okuženostjo slovenskih sort teh vrtnin, ki se kaže v zmanjšanem pridelku. Zato v centru biotehnike in turizma Grm Novo mesto s 13 partnerji iz Slovenije izvajajo projekt vzpostavitev vzdrževalne selekcije čebulnic. Namen projekta je pridobiti brezvirusni semenski material. V okviru projekta so med drugim opravili tudi izobraževanja in strokovne ekskurzije za kmete, pridelovalce, organizirali so izobraževanja za dijake in študente, izdelali pa bodo tudi tržni načrt in agrotehnološki načrt pridelave česna in šalotke.

V občini Ribnica bo na mestu, kjer danes stoji propadajoči Ideal center, kmalu zrasel nov Medgeneracijski športni kompleks Ribnica. Pogodbo o gradnji sta podpisala ribniški župan Samo Pogorelc in predstavnik izbranega podjetja Riko. Vrednost del znaša 11,8 milijona evrov, stekla pa bodo še letos. Na območju nekdanjega kompleksa JLA nameravajo na okoli 4500 kvadratnih metrih urediti parkirno hišo s 60 parkirnimi mesti, večnamensko dvorano, manjšo kongresno dvorano, pisarne medgeneracijskega centra, mladinskega centra in start up pisarne, pisarne za delo od doma, prostore za društva ter v drugi fazi še športno dvorano s kavarno. Center naj bi predstavljal stičišče gospodarskih, kulturnih, društvenih, turističnih in medgeneracijskih dejavnosti. Objekt bo zagotavljal ustrezne prostore za opravljanje dela od doma, izvajanje kulturnih in kongresnih dogodkov ter društvenih dejavnosti, je zapisano na spletni strani občine

Osrednja informativna oddaja, 29.8.2022