Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Obeta se prenova stavbe PU Krško

Piše: R.K.

Čas objave:
19.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Župani sedmih občin zgornje Gorenjske so na državo naslovili pobudo, da se koledar šolskega leta 2022/23 uskladi s terminom svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki ga bo od 21. februarja do 5. marca prihodnje leto gostila Planica. Želja je, da se termin zimskih šolskih počitnic ne prekriva s terminom tekmovanja.

V Celju se je večraj zgodil poskus uboja. Celjski policisti so bili obveščeni, da se na Ljubljanski cesti pretepa več oseb. Ugotovili so, da je 31-letni državljan Kosova z začasnim bivališčem v Sloveniji napadel in z ostrim predmetom poškodoval 28-letnega moškega, prav tako s Kosova. Poškodovani je bil odpeljan v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju in ni v življenjski nevarnosti.

KRKA DOMA
Po več kot desetletju propadanja objekta nekdanje policijske uprave Krško sta župan Mestne občine Krško Miran Stanko in minister za notranje zadeve Aleš Hojs podpisala sporazum o sofinanciranju preureditve objekta. S podpisom sporazuma sta uredila lastniška razmerja med ministrstvom za notranje zadeve in občino ter pristopila k obnovi. Po pripravi projektne dokumentacije se bodo obnovitvena dela predvidoma začela še v letošnjem letu in po načrtih zaključila v sredini prihodjega leta. Mestna občina Krško načrtuje, da bodo v obnovljenih prostorih v njeni lasti prostori Ljudske univerze Krško.

V Ribnici že nekaj časa ugotavljajo, da podobo starega mestnega jedra, ki je bila razglašena za kulturni in zgodovinski spomenik, kazijo nestrokovno in brez dovoljenj nameščene oglasne in informativne table. Mnogi so namreč v preteklosti table nameščali brez soglasja Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki je potrebno za vsak poseg v kulturni spomenik. Lastnike objektov so zato pozvali, naj table odstranijo ter za namestitev novih pridobijo ustrezna soglasja. V primeru, da tega ne bodo naredili do aprila, na občini napovedujejo prijave na ustrezne inšpekcijske službe. Napovedujejo tudi, da bo v letošnjem letu eden od pogojev za pridobitev občinskih sredstev za obnove fasad v starem mestnem jedru ta, da je oglasna in informativna tabla na objektu nameščena v skladu s pogoji in soglasjem zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Na OŠ Dragotina Ketteja obeležujejo in praznujejo dan šole na rojsnti dan pisatelja Dragotina Ketteja. Letos se je na šoli zgodila prav posebna čarovnija, Kettejeve pesmi in pravljice so oživele. Njegova literarna junaka Bogdanka in Jurček Zidar sta učence in zaposlene popeljala skozi pesnikovo življenje. Učenci pa so sodelovali v prvem Kettejevem literarnem natečaju. Tekmovali so v dveh kategorijah; prva je bila deklamiranje poljubne poezije, v drugi pa so se pomerili učenci, ki so poezijo napisali sami.

Osrednja informativna oddaja, 19.1.2022