reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Obetajo se prenove

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2022 13:02

V današnji oddaji Krka ob enih: V Črmošnjicah se obetajo prenove; Energetsko bodo obnovili šest stavb; Razgrajal v novomeškem lokalu

SVET NA KRKI

V predmestju Zagreba je v sredo zvečer na dvorišču enega od podjetij izbruhnil požar, ki so ga hrvaški gasilci ponoči uspeli omejiti. Vso noč se je z ognjenimi zublji borilo 200 gasilcev in 54 gasilskih vozil. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Na območju Raven pri Šoštanju se je v sredo smrtno ponesrečil 33-letni traktorist. Policisti in kriminalisti so na kraju nesreče z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je moški opravljal sanacijo plazu, pri tem se je s traktorjem prevrnil in padel iz njega. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom Marjan Skube sta v družbi predsednika sveta Krajevne skupnosti Stopiče Janeza Murna na rotovžu podpisala pogodbo za ureditev ceste, manjkajočega pločnika, javne razsvetljave in vodovoda v Črmošnjicah na odseku od križišča z državno cesto proti Stopičam do manjšega mostu čez Težko vodo v skupni dolžini 380 metrov.
Dela v vrednosti skoraj 450.000 evrov z DDV se bodo ob predvidenih delnih zaporah ceste začela v prihodnjih dneh in potekala do konca tega leta, investicija pa bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju. Kot je povedal novomeški župan Gregor Macedoni, gre za prometno zelo obremenjeno cesto, ki bo po prenovi in z izgradnjo pločnika ter javne razsvetljave nudila varno šolsko pot. Mestna občina Novo Mesto prihodnje leto načrtuje nadaljevanje projekta, ki bo v drugi fazi obsegal še rekonstrukcijo mostu preko potoka Težka voda v Črmošnjicah. Tu bo v bodoče potekal priključek nove trase večnamenske poti za kolesarje in pešce iz smeri Novega mesta proti Stopičam z dvema novima mostovoma čez Težko vodo, za kar že poteka priprava projektne dokumentacije. 

Občina Ribnica je v maju oddala prijavo na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih od 2021 do 2023. V torek pa je prejela sklep Ministrstva za infrastrukturo o dodelitvi do 515.125 evrov nepovratnih sredstev iz naslova Evropske kohezijske politike. V kratkem sledi podpis pogodbe o sofinanciranju. Projekt celovite energetske prenove obsega stavbe Občine Ribnica, Športnega centra Ribnica, stavbo A in B osnovne šole Ribnica, Osnovno šolo Dolenja vas ter Rokodelski center Ribnica. Z investicijsko namero v prenovo energetskih sistemov z zamenjavo kotlov, prenovo razsvetljave, vgradnjo termostatskih ventilov, izolacije podstrešja ter ureditvijo prezračevanja se bo izkoriščal potencial učinkovite rabe energije, povečeval se bo delež obnovljivih virov v teh stavbah, izboljšali se bodo pogoji za uporabnike stavb, izboljšala se bo funkcionalnost ter podaljšala življenjska doba stavb.

Policiste PP Novo mesto so včeraj poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir. Ugotovili so, da gre za 33-letnega večkratnega kršitelja, ki se je v lokalu nedostojno vedel do osebja. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Osrednja informativna oddaja, 4.8.2022