zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Oddaja podpisov tudi na stojnici na Novem trgu

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2023 13:04

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Oddaja podpisov za zakonodajne spremembe tudi na stojnici na Novem trgu; Mihael Hrustelj z mladinskim pevskim zborom pričaral zvočno pokrajino

Sredi prvega letošnjega vročinskega vala danes vstopamo v koledarsko poletje. Na današnji poletni solsticij bo svetli del dneva najdaljši v letošnjem letu. Višek vročine bo ta teden v četrtek, ko bo ob precej jasnem vremenu v ozračju prisoten tudi puščavski prah. Temperature bodo krepko nad 30 stopinjami Celzija, nekaj osvežitve bo konec tedna.

Z današnjo preventivno akcijo, ki jo organizira Neodvisni sindikat delavcev Slovenije, bodo na postajališčih ob cestah voznike tovornjakov in avtobusov ozaveščali o tveganjih, ki jih prinaša kronična utrujenost. Opozoriti želijo na ključno vlogo kakovostnih počitkov med vožnjo za ohranjanje dobrega psihofizičnega stanja voznika.

Počasi se izteka rok za zbiranje 5000 podpisov za zakonodajne spremembe, ki so bile vložene na pobudo enajstih občin JV Slovenije in Posavja z problematiko otrok iz težavnih socialnih okolij. Dobra polovica potrebnih podpisov je do sedaj že zbranih, opažen pa je vzpodbuden porast oddaje pobud v preteklem tednu. Med pobudniki je tudi župan mestne občine Novo mesto, Gregor Macedoni, ki skupaj z ostalimi župani enajstih dolenjskih, belokranjskih in posavskih občin še vedno poziva vse volilne upravičence, da čimprej oddajo svoje podpise podpore za štiri zakone, ki posegajo na področja socialne politike, trga dela, vozniških dovoljenj in izobraževanja. Za vsak zakon je potrebno oddati ločen obrezec, kar v praksi predstavlja, da mora vsak volivec oddati štiri obrazce. Podpisi se zbirajo do vključno 14. Julija 2023.Obrazce se lahko odda na stojnici, preko pošte ali z uporabo digitalnega podpisa preko portala e-Uprava. Podpis podpore za spremembo zakonodaje, se lahko oddata vsak delovni dan na stojnici na Novem trgu v ponedeljek, torek in četrtek med 8. In 15. Uro, v sredo med 7.30 in 17.30 in petek med 8. In 13. Uro. 

V atriju Knjižnice Mirana Jarca so Mihael Hrustelj ter Mešani mladinski zbor Gimnazije Novo mesto in Šolskega Centra Velenje pod vodstvom Alenke Podpečan pričarali zvočno pokrajino. Prav za to sodelovanje je Mihael priredil svoje skladbe, repertoarju pa je dodal nekaj ljudskih. Na koncertu je izstopal je njegov aranžma zdaj že skoraj ponarodele melodije iz filma Cvetje v Jeseni izpod peresa Urbana Kodra, kateri je Mihael dodal tudi besedilo. Hrustelj je začel, kot vsak kitarist, le s kitaro, kasneje pa je svojim nastopom dodal sveže elemente. Tako Mihael, kot tudi Alenka sta obiskovala Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje, od koder imata oba nostalgične spomine na prepevanje ljudskih, slovenskih pesmi. Iz spominov in trenutne situacije se je porodila pobuda o povezovanju mladih pevcev. Na edinstven način so se mladi glasovi prepletali med teboj, skupaj z glasbenikom svetovnega kova in domačo glasbeno zapuščino.

KRKA_OB_ENIH_21062023

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 21.6.2023