krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Odlagališče radioaktivnih odpadkov pri krški nuklearki bo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Razmere so po večini Slovenije zimske. Na pot se odpravite prej, s primerno zimsko opremo, povečajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram. Zaradi čiščenja in posipanja cest promet ponekod poteka počasneje.

V Avstriji so danes tudi uradno potrdili prvi primer okužbe z novo koronavirusno različico omikron. Gre za osebo na Tirolskem, ki se je vrnila iz Južne Afrike in trenutno nima simptomov bolezni.

Gorenjski kriminalisti so prijeli devet žensk, starih med 19 in 46 let, ki so organizirano kradle v prodajalnah. Artikle so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne. Vse so v priporu. V prijetju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se razbežale.


KRKA DOMA:
Gradnja odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov pri krški nuklearki naj bi končno stekla. Trenutno so v zadnji fazi pridobivanja potrebne dokumentacije in izbora izvajalcev. Gradnja naj bi stekla v začetku prihodnjega leta, investicijska vrednost projekta je ocenjena na 194 milijonov evrov.

Občina Črnomelj je v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju v mestnem jedru postavila postajo za izposojo koles, ki bo opremljena z električnimi kolesi. Z izposojo koles bodo predvidoma začeli spomladi, takoj ko bodo primerne temperature.

Na cesti v Šmihelu bo na odseku od križišča pri osnovni šoli do križišča s Smrečnikovo ulico od srede do petka popolna zapora. V času popolne zapore dostop do bližnjih parkirišč ne bo oviran, omogočen bo tudi prehod za pešce in dostop za intervencijska vozila iz smeri centra mesta do Doma starejših občanov, Varstveno-delovnega centra in Zavoda Baraga, intervencijski dostop do zalednega dela pa je predviden po obvozu.

Članska ekipa ŠD SU ta konec tedna zaradi karantene igralca nasprotne ekipe ni mogla odigrati obračuna v 1. SNTL, tekma bo na Muti odigrana danes. So pa zato tekmovali rekreativci ter mlajši igralci in igralke, Lana Slatinšek , ki je sicer še mlajša kadetinja, se je domov vrnila z zlato kolajno. Maj Murn je na turnirju v Puconcih osvojil bronasto medaljo, rekreativci pa so se udeležili rekreativnega turnirja v Metliki, kjer so segli do polfinala .

Osrednja informativna oddaja, 29.11.2021

Krka ob enih