kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Oktobra bodo dela zaključena

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2022 13:02

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Kmalu varneje po cesti med Čatežem ob Savi in Mokricami; Spet bodo plavali; Gradnja vrtca po načrtih.

SVET NA KRKI

Inflacija v območju z evrom je julija dosegla 8,9 odstotka, je v drugi oceni potrdil evropski statistični urad Eurostat. Gre za novo rekordno raven, inflacijo pa še naprej spodbujajo predvsem visoke cene energije. V EU se je inflacija z junijskih 9,6 odstotka povzpela na 9,8 odstotka. Slovenija je julija zabeležila 11,7-odstotno inflacijo.

Javna agencija Spirit Slovenija bo tudi v letošnjem šolskem letu izvajala aktivnosti za spodbujanje podjetniških kompetenc pri mladih na 104 osnovnih in srednjih šolah po državi. Zaradi velikega zanimanja med šolami za razpis, so razpoložljiva sredstva povečali na dobrih 409.000 evrov, so sporočili iz agencije.

KRKA DOMA

Rekonstrukcije državne ceste Čatež ob Savi – Mokrice poteka po načrtih. Investicija, ki jo skupaj izvajata Občina Brežice in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, se uspešno izvaja in bo končana do roka. Kot pravi župan Občine Brežice Ivan Molan, si je občina prizadevala za ureditev tega nevarnega odseka državne ceste vse od izgradnje avtoceste. Eden od najpomembnejših ciljev skupnega projekta občine in direkcije je odpraviti nevarno zožitev v Podgračenem, prostor za razširitev so izvajalci pridobili z umestitvijo podpornih zidov. Projekt prinaša povečanje prometne varnosti z izgradnjo površin za pešce, avtobusnih postajališč in ureditvijo vozišča. Dela bodo končana do pogodbenega roka, do konca letošnjega oktobra.

Občina Ribnica je po 44 letih izvedla popolno rekonstrukcijo že dotrajanega ribniškega bazena, edinega bazena od Ljubljane do Kolpe. V celoti se je rekonstruirala bazenska školjka, keramika, bazenska tehnika, stavbno pohištvo, strop z novo izolacijo, razsvetljava, ozvočenje, rekuperacija in požarni zid. Uredil se je tudi dostop za gibalno ovirane in izvedla se je celostna energetska sanacija razsvetljave in stropa proti neogrevanemu podstrešju ter predel proti fasadi. Prav tako se je prenovil celoten del stavbe športnega centra, torej slačilnice oziroma garderobe, sanitarije in tuši ter vadbeni prostor namenjen fitnesu. Občina Ribnica je oktobra lani z najugodnejšim izvajalcem podpisala pogodbo o izvedbi del in letos, od 1. septembra dalje, bo bazen že na voljo za uporabo tako vrtčevskim otrokom, šolarjem, številnim športnim društvom in klubom, kot tudi vsem občankam in občanom ter drugim obiskovalcem, ljubiteljem vodnih doživetij. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 1.8 milijona evrov.

V Šentvidu pri Stični gradnja novega 8-oddelčnega vrtca poteka v zastavljenem terminskem planu, kar pomeni, da je načrtovano odprtje v mesecu novembru še vedno izvedljivo. Na objektu novega vrtca poteka vgradnja stavbnega pohištva, v zaključni fazi pa je nameščanje toplotne izolacije na zunanjosti objekta. V notranjosti so v celoti uliti tlaki, napeljujejo se instalacije po objektu in polaganje keramike. Zaključena je tudi streha objekta. V naslednjih dneh izvajalec začne z nameščanjem prezračevalnih naprav, klimatov, prav tako se začne izvedba zunanje ureditve – okolice, kanalizacije, vodovoda, parkovne ureditve in parkirišča.

Osrednja informativna oddaja, 18.8.2022