Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Olimpijski center bo gostil atletsko prvenstvo za veterane

Piše: R.K.

Čas objave:
10.03.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Po koledarju Katoliške cerkve je 10. marec dan mučencev in tako danes praznujejo moški. Tradicionalno darilo za moške na ta dan so suhe slive, trnje in klobasa. Tako sestavljeno darilo naj bi predstavljalo simboličen opomin, da se mučeništvo v njihovem življenju še vedno dogaja.

Okoli 9. ure sta neznana storilca oropala trgovino z nakitom na območju centra Ljubljane in si pri tem prisvojila nakit in gotovino. Uslužbenko trgovine sta zvezala, eden od storilcev pa je ji je zagrozil tudi s pištolo. Po ropu sta storilca zbežala na območje stare Ljubljane, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po prvih podatkih policije v dogodku ni bil nihče poškodovan, je pa policija na kraj dogodka poslala več patrulj, ki iščejo osumljenca in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah ropa.

KRKA DOMA
Danes obeležujemo svetovni dan ledvic. Približno deset odstotkov odraslih ima kronično ledvično bolezen, 90 odstotkov bolnikov pa niti ne ve, da imajo težave z ledvicami. Predsednik društva bolnikov ledvic Dolenjske in Bele krajine NEFRO Danijel Brezovar je povedal, da kronična ledvična bolezen zaradi svojega vpliva na druge organe bistveno skrajša življenjsko dobo bolnikov. Pri kronični ledvični bolezni gre za postopno poslabševanje ledvičnega delovanja in običajno imajo bolniki vrsto let zelo malo vidnih težav.

Novo mesto bo v marcu prvič gostilo atletsko prvenstvo za veterane z območja Balkana. V mednarodno združenje BAMA (Balkan Masters Athletics) je vključenih 12 držav, v dveh tekmovalnih dneh pa se bo pomerilo več kot 350 udeležencev iz 18 držav. Matjaž Kuzma, koordinator za šport je povedal, da zadnje priprave še potekajo. Verjame, da bodo dobro pripravili tekmovanje. Pri organizaciji sodeluje velika ekipa, je povedal Mišo Matijevič iz Atletskega kluba Krka.Tekmovanje bo potekalo ta vikend v Olimpijskem centru Novo mesto in atletskem stadionu v Portovalu.