rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

15421X8933 Necenzurirano

Kdo v Ljubljani kupuje luksuzna stanovanja brez ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

ziga jelar Ekipa24.si

Še kamen bi zajokal! Slovenski skakalec s srce ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: OŠ Grm in Pediatrični oddelek SB Novo mesto sta se razveselila donacije

Piše: R.K.

Čas objave:
23.12.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: OŠ Grm in Pediatrični oddelek SB Novo mesto sta se razveselila donacije; Na OŠ Dragotin Kette praznično; Po drami zmaga Krkašev.

SVET NA KRKI

Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar je dan po zaprisegi v DZ danes v predsedniški palači prevzela predsedniške posle od zdaj že nekdanjega predsednika Boruta Pahorja. Pirc Musarjeva je tako začela svoj petletni mandat, Pahor pa se je danes po dveh mandatih na čelu države s te funkcije poslovil še z vojaškimi častmi.

Agencija za varnost prometa vse udeležence v prometu spodbuja k odgovornemu obnašanju na cestah med prazniki, da teh dni ne bi zaznamovale tragedije. V agenciji poudarjajo, da ne obstaja varna meja pitja alkohola, zato prosijo vse, ki bodo uživali alkohol, da ne sedejo za volan. Prav tako vse voznike prosijo za pozornost do kolesarjev in peščev.

KRKA DOMA

December je mesec obdarovanja. Novomeško podjetj Roletarstvo Medle je v začetku tedna na novomeški OŠ Grm namembnosti predalo Lego produkte, za poučevanje robotike pri tehničnem pouku v vrednosti 5.000 evrov. Včeraj pa so Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto predali osem novih posteljic za novorojenčke in otroški defibrilator, skupaj v vrednosti 15.000 evrov.
V Roletarstvu Medle so ob tem zapisali, da so veseli in ponosni, da lahko s svojim poslovanjem prispevajo k rasti svoje lokalne skupnosti.

Prihaja najlepši čas v letu in na OŠ Dragotin Kette se nanj pripravljajo kar cel december. Pečejo piškote, najrajši medenjake, izdelujejo voščilnice, krasijo šolo, poslušajo božične pesmi in komaj čakajo novoletne počitnice. Včeraj je bil dan še posebno praznično obarvan. Zbrali so se v šolski telovadnici, kjer so se jim pridružili starši ter predstavniki Lions kluba in Krke, d. d. Najprej so obudili spomin na osamosvojitev, saj 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti, nato pa jih je voditeljica Mateja Drobnič popeljala v božično pravljico. Učenci so s pesmijo in plesom pričarali čarobno vzdušje, pridružil se jim je tudi dedek Mraz, ki je vsakega bogato obdaril. Krkaši so dobremu možu napolnili malho z odejami, peresnicami in didaktičnimi igračami, Lions klub pa je šoli podaril fotoaparat. Obiskovalci so si z zanimanjem in občudovanjem ogledali tudi šolski bazar, ponujal je mnogo daril – izdelkov učencev, ki so jih skrbno naredili ob pomoči učiteljic.

Košarkarji Krke so v 7. krogu 2. ABA lige na Zlatiboru po veliki drami premagali Vrijednosnice Osijek z 92:90 in s šestimi zmagami in porazom ostajajo tik pod vrhom lestvice. Gašper Okorn, trener Krke je po tekmi povedal, da so Krkaši na zadjih dveh tekmah pokazali zelo malo, prav tako pa smo imeli velike težave tudi na zadnji tekmi domačega prvenstva z Ilirijo. Dodal je, da bo zmaga ostala, ampak tudi še en velik opomin zanje. Krkaši se vračajo domov, naslednjo tekmo pa bodo odigrali prihodnjo sredo, ko bodo v Ligi Nova KBM gostovali pri Šenčurju.

Osrednja informativna oddaja 23.12.2022