Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Osumljenec umora že v rokah policije

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2022 13:05

Danes v osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Po umoru v Brezju osumljenec v rokah policije; Prenovili bodo atletski stadion.

SVET NA KRKI

Električna energija in zemeljski plin sta se v letošnjem drugem četrtletju podražila za gospodinjske in negospodinjske odjemalce. Cene elektrike so bile v primerjavi s prvim četrtletjem za gospodinjstva višje za 35 odstotkov, za negospodinjske odjemalce za osem odstotkov. Cene zemeljskega plina pa so bile višje za 11 oz. pet odstotkov.

Na Hrvaškem je od danes obvezno dvojno označevanje cen. Ponudniki trgovskega blaga in storitev morajo cene tako prikazovati v kunah in evrih, po fiksnem menjalnem tečaju 7,53450 kune za evro. Evro bo uradna valuta na Hrvaškem postal 1. januarja 2023, plačevanje v kunah pa bo mogoče do vključno 14. januarja.

KRKA DOMA

V soboto okoli desete ure zvečer, so policisti na številki 113 prejeli več klicev, da se je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi. Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, France Božičnik je povedal, da je bilo med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo. Osumljenca so prijeli v nedeljo zjutraj. 25-letnemu osumljencu, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, so nekaj pred pol osmo zjutraj policisti odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju. Za pokojnega je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, za osumljena pa strokovni pregled, da se ugotovi morebitna prisotnost mamil, psihoaktivnih zdravil ali alkohola. Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti širšega območja Dolenjske, Posavja in Bele krajine nadaljujejo z aktivnostmi zbiranja obvestil. Pri aktivnosti sodelujejo vodniki službenih psov, s psi, specializiranimi za iskanje orožja, prav tako za pregled terena uporabljamo policijski brezpilotni letalnik.

Atletski stadion v Brežicah bo po 23 letih deležen obsežnejše prenove. Dela se bodo začela oktobra in bodo trajala do julija 2023. Vrednost 1. in hkrati najobsežnejše faze obnove znaša dobrih 900.000 evrov. Kot je dejal predsednik atletskega kluba Henrik Omerzu, so atleti hvaležni občini za podporo, pogoji za zimsko vadbo so po njegovih besedah v t.i. balonu čudoviti. V atletskem klubu pa bi se radi izkazali ne samo kot uspešni športniki temveč tudi kot organizatorji tekem in atletskih mitingov, kar jim bo prenovljeni stadion tudi omogočal. Zaradi obsega del je celoten projekt razdeljen na 6 faz.