zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

marko-bandelli Svet24.si

Marko Bandelli o Janši kot skrajnem desničarju ...

medved Svet24.si

Na območju Postojne medvedka poškodovala ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Gaja Prestor dobila diagnozo covidne pljučnice

lampic Ekipa24.si

Poleti gola, zdaj pa v takšni OPRAVI!!! Vroča ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Otroci z metliškega konca že uživajo v morskih radostih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Proti noveli zakona o vodah je na včerajšnjem referendumu ob 46-odstotni udeležbi po še nepopolnih podatkih glasovalo skoraj 87 odstotkov volivcev. V 6. volilni enoti Novo mesto je bila udeležba slabih 45 odstotkov, proti je glasovalo dobrih 84 odstotkov, za je bilo 13,6 odstotka volivcev. Največ nasprotnikov novele je bilo v volilih okrajih Kočevje, Novo mesto 2 in Brežice. Najvišja udeležba je bila v volilnem okraju Novo mesto 2, najnižja pa v volilni enoti Brežice.

Zahodni del ZDA je zajel drugi vročinski val letošnjega leta, ki sledi prvemu junijskemu valu. V Las Vegasu so v soboto namerili rekordnih 47 stopinj Celzija, v kalifornijski Dolini smrti pa že v petek 54 stopinj in v soboto 53 stopinj Celzija.

KRKA DOMA:
V organizaciji Rdečega križa Metlika so v soboto začeli z letovanjem otrok. V sedemdnevno letovanje v mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču bo vključenih 51 otrok iz metliške občine v starosti od 1. do 9. razreda OŠ Suhor, Metlika in Podzemelj, za katere bo skrbelo osem odličnih mentorjev.

V Novem mestu je tudi uradno zaživela Stara šola. Gre za projekt socialnega podjetništva zavoda KNOF, ki odpira že peti butik vnovične uporabe. Po Stari šoli v Sevnici, Krškem, Brežicah in v Litiji, je Stara šola v sodelovanju z novomeško občino in Komunalo zaživela tudi v Novem mestu, najdete jo pod Čajarno pri Kandijskem mostu.

V Škocjanu so se ob občinskem prazniku veselili zaključenih naložb. Nanje je med nagovorom spomnil župan Jože Kapler, ki je na prvem mestu omenil dolgo načrtovano in prepotrebno, zdaj pa že zgrajeno krožišče pri Poslovni coni v Dobruški vasi. Skupaj z direkcijo za infrastrukturo so obnovili tudi odsek državne ceste Škocjan-Stara Bučka, načrtujejo še krožišče v Škocjanu.

Klara Lukan je na evropskem atletskem prvenstvu do 23 let, ki se je končalo v estonskem Tallinnu, v teku na 5000 m s časom 15:44,00 osvojila srebrno kolajno in tretje slovenske stopničke na tem Evropskem prvenstvu. Dvajsetletna študentka biotehnologije iz Šentjerneja bo nastopila tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, pred dvema letoma pa je v Borasu na 5000 m že postala mladinska evropska prvakinja.

Osrednja informativna oddaja, 12.7. 2021

Krka ob enih