Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Otroke usmerjati v šport

Piše: R.K.

Čas objave:
01.04.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Za 88 poslanskih mest se bo na volitvah v državni zbor po sicer še nepopolnih podatkih potegovalo 1464 kandidatov. V boj za poslanski mandat se podaja 80 poslancev iztekajočega se sklica DZ, 10 ministrov in več županov. Med kandidati je nekaj več kot 44 odstotkov žensk. Poslanski kandidati štejejo od 18 do 82 let, povprečna starost je nekaj manj kot 49 let.

Spletna domena .si je bila s 1. aprilom 1992 uradno vpisana v korenski strežnik pri organizaciji IANA. Ta datum se tako šteje za rojstni dan domene, s katero je Slovenija pridobila svoj lasten internetni naslov. Po zadnjih podatkih je registriranih skoraj 148 tisoč .si domen.

KRKA DOMA

Telesna pripravljenost otrok se je v zadnjih letih poslabšala, motorične sposobnosti otrok so se zmanjšale na minimum. Zato je ključnega pomena, da se mlade usmeri v športne aktivnosti, je prepričan trener tenisa in učitelj na OŠ Grm Novo mesto. 
Celotnemu pogovoru z Dušanom Hočevarjem lahko prisluhnite na radiu Krka jutri ob 16.05.

Pasma avtohtonega krškopoljskega prašiča, ki je bila še pred dobrim desetletjem ogrožena, ima prihodnost, njegova reja in povpraševanje po njegovem mesu pa se krepita, je pred občnim zborom Društva rejcev krškopoljskih prašičev v Leskovcu pri Krškem povedal strokovni tajnik društva Andrej Kastelic. Krškopoljca v Sloveniji danes gojijo na približno 100 kmetijah. Gre za skupaj približno 550 plemenskih svinj in 80 merjascev, medtem ko je bilo leta 1993 v državi le še 30 plemenskih svinj in pet merjascev krškopoljca, redili pa so ga le na treh kmetijah.

Predsednik republike Borut Pahor in veleposlanica Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Tiffany Sadler sta včeraj v Gornjem Suhorju pri Vinici, kjer se je leta 1945 zrušil bombnik z britansko posadko, obeležila dan slovensko-britanskega prijateljstva. Kot slavnostna govornika sta Pahor in Sadlerjeva poudarila pomen medsebojnega prijateljstva, ki je bilo stkano v najtežjih trenutkih, enako pa je poudaril tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek. Del britanske posadke so namreč domačini in slovenski partizani po strmoglavljenju letala rešili pred okupatorji. Vsi trije govorniki so se dotaknili tudi vojne v Ukrajini in ocenili, da ta poleg vsega slabega in hudega prinaša tudi veliko povezovanja, sočutja in solidarnosti.

Osrednja informativna oddaja, 1.4.2022