mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pazite na svoje premoženje

Piše: R.K.

Čas objave:
20.07.2022 12:31

Danes v osrednji informativni oddaji: Med odsotnosto pazite na svoje premoženje; Bolnišnica Novo mesto omejuje obiske; Župan sprejel zlato maturantko.

SVET NA KRKI

Vlada bo predvidoma v četrtek potrdila ukrepe za pomoč socialno ogroženim prebivalcem v času draginje, med katerimi bodo enkratni dodatki, s katerimi bi pokrili razliko med dohodki in pragom tveganja revščine, je danes povedal minister za delo Luka Mesec. Vrednost izplačil bo skupno okoli devet milijonov evrov.

Agencija za varnost prometa opozarja, naj vozniki med vožnjo ne podcenjujejo vročinskih obremenitev, sploh če je pot daljša. Vozniki naj pred vožnjo preverijo delovanje klimatske naprave in razmere na cestah ter naj si za pot zagotovijo dovolj vode. Pred potjo naj načrtujejo več krajših postankov, v parkiranem vozilu pa naj ne puščajo nikogar.

KRKA DOMA

Policisti iz Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih dneh ponovno obravnavali posamezne primere vlomov v stanovanjske hiše. Po ugotovitvah policistov in kriminalistov so storilci vlamljali v poznih večernih in nočnih urah in praviloma takrat, ko stanovalcev ni bilo doma. Storilci objekte in navade stanovalcev opazujejo, izkoristijo odsotnost stanovalcev in vlomijo v hišo. Izkušnje kažejo, da so manj verjetni vlomi v hiše, kjer imajo nameščene alarmne naprave in video nadzor. Pomembno je tudi upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov, da ob odhodu od doma zaklepamo vsa vrata in zapiramo okna, ključev pa ne puščamo na tako imenovanih skritih mestih – v nabiralnikih, pod posodami za rože, pod predpražniki in podobno. Občane policisti pozivajo, da jih obveščajo v vseh primerih, ko v nekem okolju, soseski opazijo sumljiva vozila in osebe, ki bi si lahko ogledovali hiše in se pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj. Policisti svetujejo, da če ob prihodu domov opazite sledi vloma, ne vstopajte in ne hodite po stanovanju, ampak takoj pokličite policiste na številko 113. Ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Zaradi porasta okužb s koronavirusom v številnih bolnišnicah omejujejo obiske, tudi v novomeški. V. d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Novo mesto Boštjan Kersnič je pojasnil, da so v novomeški bolnišnici prejšnji teden obiske omejili na eno zdravo osebo, ki lahko hospitaliziranega obišče med 14.30 in 15.00 za 15 minut ob torkih, četrtkih in nedeljah. Izjema sta oddelek pediatrije in porodnišnica, kjer je obisk zdravim spremljevalcev dovoljen vse dni v tednu v vseh delih dneva. Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih novomeške bolnišnice je za vse zaposlene, bolnike in obiskovalce obvezna uporaba zaščitne kirurške maske, pri čemer zaščitna maska ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti.

Maturo je na spomladanskem roku v Srednji šoli Črnomelj opravljalo 26 gimnazijcev, uspešnih je bilo 25 oz. 96,15 odstotka. To je nad letošnjim slovenskim povprečjem, ki znaša 95,41 odstotka. Danes pa je župan občine Črnomelj Andrej Kavšek sprejel zlato maturantko Srednje šole Črnomelj Niko Vidmar. Iskreno ji je čestital, ji podaril manjšo pozornost ter zaželel še več uspehov ob nadaljnjem izobraževanju in v življenju na splošno.

Osrednja informativna oddaja, 20.7.2022