Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pelji me, prosim

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Slovenija, Hrvaška in Furlanija Julijska Krajina nameravajo podpisati pismo o nameri za krepitev sodelovanja za skupno podporo izgradnji severnojadranske čezmejne vodikove doline. V načrtu so skupni projekti na področju postavitve vodikovih polnilnic in transporta vodika, so po ponedeljkovi seji, na katerem so se seznanili z informacijo o podpisu, sporočili z vlade.

Slovenska karitas, je doslej za najnujnejšo pomoč prizadetim v vojni v Ukrajini zbrala 56.100 evrov. Denar bo danes posredovala karitasu v Ukrajini, bo pa od danes zanje zbirala tudi materialno pomoč. Materialno pomoč v hrani, vodi, higienskih pripomočkih in oblačilih bodo po slovenskih regijah zbirali v skladiščih škofijskih Karitas, in sicer v Mariboru, Ljubljani, Celju, Novem mestu, Kopru in Murski Soboti. Kontaktne številke so objavljene na spletni strani karitas.si. Hrano in higienske pripomočke bodo zbirali tudi v označenih vozičkih po trgovskih centrih.

KRKA DOMA
V Občini Dolenjske Toplice so danes začeli izvajati brezplačne prevoze za starejše in lažje gibalno ovirane občane pod imenom Pelji me, prosim. Občina bo dala na voljo lastno vozilo, skrbela bo za njegovo vzdrževanje in gorivo, za šoferje prostovoljce so poskrbeli pri topliškem društvu upokojencev. Za koordinacijo voznikov bo skrbelo društvo upokojencev, naročila prevozov pa bo prevzemal topliški turistično-informativni center.

Danes praznuje novomeška knjižnica Mirana Jarca. Ob tem pripravljajo prijetno presenečenje za vse, ki se bodo v knjižnico vpisali prvič. Na dan Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto bodo vsem, ki se bod v knjižnico vpisali prvič, podarili brezplačni prvi vpis v vse svoje enote. Ugodnost velja tudi za tiste, ki že nekaj let niso prestopili praga knjižnice. Vpis je mogoč v Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Straži, Škocjanu, Šentjerneju, na Dvoru ali preko spleta. Poleg tega si bodo lahko danes vsi, ki bodo obiskali novomeško knjižnico, iz bukvarne brezplačno izbrali knjigo.

Občina Brežice je letos zaključila gradnjo dveh novih vrtcev – v Artičah in v Dobovi v vrednosti 3,9 milijona evrov. Kot načrtovano je občina konec februarja pridobila uporabno dovoljenje za novi objekt vrtca pri dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Novi pet oddelčni vrtec v Dobovi bo zagotovil izboljšane pogoje za izvajanje predšolskega varstva, v nove prostore se bo selilo 82 otrok, ki so v času gradnje novega vrtca uporabljali prostore v šoli.

S pustno delavnico za otroke je včeraj zaživel prostor v Kreativni hiši mladih, ki se nahaja v Hotelu Lahinja v Črnomlju. Tam je občina že odkupila klet in pritličje. Prostor v Kreativni hiši mladih je začetek obsežnejše vizije, ki je načrtovana za to stavbo. V načrtu je dodatno opremiti in razviti začasni prostor za delavnice, coworking in manjše dogodke. S prenovo po fazah je namen zagotoviti tudi spalne kapacitete za okoli 50 obiskovalcev. Za projekt ima Občina Črnomelj že izdelano idejno zasnovo.

Osrednja informativna oddaja, 1.3.2022