Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Po včerajšnji tragediji iščejo rešitve

Piše: R.K.

Čas objave:
13.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Po vročem četrtku, ko so se ponekod temperature prvič letos povzpele tudi čez 30 stopinj Celzija, se bodo danes začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo od severa pomikale proti jugu. Možne so tudi močnejše nevihte, opozarjajo na Agenciji za okolje. Na portalu Neurje.si sicer zlasti na območjih Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske in zahodnega dela Podravske regije, ter na območju Alp za pozne popoldanske ure napovedujejo tudi možnost nastanka sunkov nevihtnega piša in toče.

Olimpijska prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret se je odločila, da bo z zasaditvijo dreves skušala izničiti svoj ogljični odtis iz olimpijske sezone 2021. Tako bo Korošica danes nad Črno na Koroškem skupaj z gozdarji in partnerji posadila okoli 200 dreves.

KRKA DOMA

Po včerajšnji delovni nesreči v kočevskem Melaminu, ki je močno zarezala v delovanje podjetja, danes iščejo rešitve, kako naprej. Pri tem po besedah direktorja Srečka Štefaniča upajo tudi na pomoč države. Ker gre za visoko tehnologijo, proizvodnje ne bodo mogli preseliti drugam. V Melaminu, kjer je včeraj prišlo do eksplozije in požara, sicer danes kriminalisti nadaljujejo preiskavo vzrokov nesreče. Ko bo ta končana, bo sledilo odstranjevanje posledic nesreče. Nacionalni inštitut za javno zdravje medtem med drugim občanom Kočevja priporočajo, da vrtnine, ki so že primerne za uživanje, na območjih, ki so bila izpostavljena dimu in sajam, zavržejo, ker bi bile lahko onesnažene.

Od vodenja občinske uprave Mestne občine Novo mesto se je danes po izvolitvi v državni zbor po sedmih letih poslovila dosedanja direktorica dr. Vida Čadonič Špelič. Na njeno mesto je župan Gregor Macedoni kot vršilko dolžnosti imenoval dr. Jano Bolta Saje, sedanjo podsekretarko občinsko odvetnico, ki je pred tem nekaj časa vodila tudi urad za družbene dejavnosti.

Namiznoteniški igralci Športnega društva SU Novo mesto so se s sobotno prepričljivo zmago s 5:1 na prvi tekmi finala končnice 1. Slovenske namiznoteniške lige močno približali zgodovinskemu trenutku. Od naslova državnih prvakov jih loči le še ena zmaga. Jutri ob 17. uri jih čaka povratna tekma z ekipo Keme iz Puconcev. 

Osrednja informativna oddaja, 13.5.2022