profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Po vrnitvi okuženih maturantov zbolevajo že družinski člani in prijatelji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Predčasnega glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah se je po podatkih Državne volilne komisije udeležilo 84.196 volivcev oz. 4,96 odstotka vseh volilnih upravičencev. Gre za najvišjo udeležbo na predčasnem glasovanju na referendumih in volitvah doslej.

Policisti so opravili hišno preiskavo na domu 26-letnega Velenjčana, ki je iz tujine naročal ponarejene bankovce in jih v večjem številu eno leto unovčeval v okolici Velenja. Preiskavo so opravili po obvestilu Europola, ki je na poti iz Nizozemske prestregel pošiljko ponarejenih bankovcev. 26-letniku grozi zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.

KRKA DOMA:
Zaradi maturantskega izleta v Španijo, od koder se je v soboto vrnila skupina 334 dijakov z okrog 20 spremljevalci, večinoma iz dolenjske regije, se porast okuženih v jugovzhodni regiji veča. Maturanti so dopustovali v predelih, od koder poročajo o velikem številu okuženih z delta različico virusa. Po podatkih do srede je potrjenih že več kot 90 okuženih, v prihodnjih dneh pa jih pričakujejo še kakih 30 do 40, saj zbolevajo tudi že družinski člani in prijatelji, s katerimi so imeli mladi stike po prihodu v domovino.

S položitvijo temeljnega kamna je na Mirni stekla gradnja dveh blokov s skupaj 30-timi stanovanji. Umeščena bosta med bloki na Sokolski ulici in kulturnim domom, v neposredno bližino šole, vrtca, športnega parka, zdravstvene postaje, lekarne in pošte. Po februarski gradnji blokov Mirna soseska, bosta zdaj zrastla še dva bloka z modernimi stanovanji, ki bodo vseljiva prihodnjo jesen. Za 30 stanovanj bo na voljo 52 parkirnih mest in dve parkirni mesti za invalide.

Gradnja nove podružnične osnovne šole in vrtca v Velikem Podlogu, ki se je začela v maju, poteka po planu. Izvedena je temeljna plošča, trenutno so v izvedbi betonske stene pritličja. Z izgradnjo novega vrtca in podružnične osnovne šole se bodo izboljšali bivalni, učni in delovni pogoji za otroke in zaposlene, pridobili bodo bistveno več prostora, saj je trenutno prostorska stiska že velika, hkrati pa bodo nove igralne in učne površine ustrezale normativom. V vrtcu so predvidene štiri enote oziroma igralnice, za potrebe podružnične osnovne šole pa štiri učilnice.

Na novomeškem Glavnem trgu je do konca avgusta na ogled razstava na prostem, ki jo je Knjižnica Mirana Jarca pripravila ob 120-letnici rojstva dramatika in pisatelja Slavka Gruma, ki je del svojega življenja preživel v Novem mestu.

Osrednja informativna oddaja, 9.7.2021

Krka ob enih