900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Podelili bodo priznanja za dosežke na področju kulture

Piše: R.K.

Čas objave:
07.02.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Podelili bodo priznanja za dosežke na področju kulture; Išče se naj spominek Kočevske; Krka jutri s Heliosom

SVET NA KRKI

V okviru mehanizma EU na področju civilne zaščite je bilo za pomoč Turčiji po uničujočem potresu doslej mobiliziranih 27 zdravstvenih ekip ter ekip za iskanje in reševanje, je danes zjutraj na Twitterju zapisal evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Ekipe sestavlja več kot 1150 reševalcev in 70 reševalnih psov.

V Srbiji sta bili danes aretirani slovenski državljanki, potem ko je srbska kriminalistična policija v sodelovanju s tamkajšnjim notranjim ministrstvom v njunem avtu zasegla približno 30 kilogramov marihuane. 29-letna H. V. in 24-letna H. Z. sta obtoženi nezakonite proizvodnje in preprodaje prepovedanih drog, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Policisti so po pregledu osebnega vozila slovenskih državljank v posebej izdelanem predalu našli 48 paketov marihuane, za katero sumijo, da sta jo prevažali za nadaljnjo prodajo, so sporočili z ministrstva. Osumljenima je bila odrejen 48-urni pripor.

KRKA DOMA

Občina Črnomelj danes ob kulturnem prazniku pripravlja osrednjo občinsko proslavo. Podelili bodo tudi občinska priuznanja za dosežke na področju kulture - Župančičeva priznanja za leto 2022. Na proslavi bo zbrane nagovoril župan Andrej Kavšek, slavnostna govornica pa bo filmska ustvarjalka Maja Weiss. V kulturnem programu bodo nastopili Miha Debevec & Robi Novak, Klemen Bojanovič & Mirjam Bojanovič, Andrej Kmetič & Tone Grahek, Folklorna skupina Dragatuš, Jože Skubic, Žlahtne babe, Eva Starašinič in Rok Babič. Župančičeve diplome bodo prejeli Kulturno društvo Stari trg ob Kolpi in Fotoklub Črnomelj. Župančičevo plaketo bo prejel Toni Verderber.

Občina Kočevje je pripravila javni natečaj za izbor najboljšega turističnega spominka Kočevske v letu 2023. Na natečaju lahko sodelujejo vse pravne in fizične osebe. Vsak prijavitelj lahko odda predlog za največ en spominek, ki še ni bil javno predstavljen ali bil v prodaji. Nagradni sklad znaša 1.600 evrov. Avtor zmagovalnega spominka bo prejel denarno nagrado v višini 600 evrov bruto in nedenarno nagrado v obliki strokovne pomoči in svetovanja pri produkciji izdelka, v vrednosti do 1.000 evrov bruto. Predloge zbirajo do konca marca.

Košarkarji Krke bodo jutri ob 19.00 v Domžalah lovili uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar. Skušali bodo nadoknaditi zaostanek osmih točk s prve tekme v Novem mestu, ko so ob polčasu vodili za 12 točk, potem pa povsem padli, tako da Domžalčani zasluženo slavili. Krka in Helios sta se letos pomerila štirikrat. Krkaši so dobili obe tekmi v slovenski ligi, Helios pa zadnji dve tekmi v pokalu in na turnirju 2. ABA lige v Banja Luki.

Osrednja informativna oddaja 7.2.2023