Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Podelili občinska priznanja

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Vlada je izdala odlok o prenehanju veljavnosti odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 v upravnih zadevah. S tem je od danes odpravljeno predhodno naročanje na upravnih enotah.

Skladno z zakonom o varnosti cestnega prometa od danes naprej zimska oprema na motornih vozilih ni več obvezna. Na AMZS voznikom priporočajo, naj z menjavo ne hitijo in naj se raje kot po koledarju ravnajo po aktualnih vremenskih in voznih razmerah, saj nas lahko tudi spomladi preseneti sneg, so zapisali v sporočilu za javnost.

KRKA DOMA

Na svečani akademiji ob prazniku Občine Mokronog-Trebelno je župan Anton Maver podelil občinska priznanja – priznanji sta prejela Društvo upokojencev Mokronog-Trebelno in Alojz Dragan, listino pa Jože Luzar. Alojz Dragan je prejel priznanje za več kot 40-letno predanost gasilstvu in nesebično pripravljenost pomagati sočloveku v stiski ter aktivno vključevanje v vse oblike družabnega življenja v kraju in občini. Društvo upokojencev Mokronog-Trebelno pa je prejelo priznanje za 65-letno izvajanje številnih prostovoljskih projektov in predajanje znanja mlajšim ter aktivno sodelovanje pri obnovi Hiše medgeneracijskega druženja. Priznanje je prevzela predsednica društva Milica Korošec. Listino za leto 2022 je na predlog župana prejel škocjanski podjetnik Jože Luzar za 25-letni neprecenljiv prispevek pri snovanju in organizaciji tradicionalnega pohoda po Vorančevi poti od Mokronoga do Pijane gore.

Mestna občina Novo mesto je objavila javni razpis za dodelitev desetih neprofitnih stanovanj v najem, ki so namenjena polnoletnim prosilcem z določeno višino mesečnega dohodka in prebivališčem v Mestni občini Novo mesto. Razpis daje med drugim prednost mladim družinam, mladim in žrtvam nasilja v družini, višje število točk pa bosta prinesli tudi izobrazba prosilca in dolžina njegovega stalnega bivanja na območju Mestne občine Novo mesto. Prijave bodo na novomeški občini sprejemali do vključno ponedeljka, 11. aprila. Več informacij najdete tudi na spletni strani radiokrka.si.

Včeraj je voznik tovornega vozila trčil v avtomobil. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 51-letni voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnikom hrvaških registrskih oznak peljal po prometnem pasu za počasna vozila iz smeri Novega mesta proti Ljubljani. Pri Mirni Peči je brez zaviranja trčil v avtomobil, ki je stal na prometnem pasu in na katerem so bile prižgane varnostne utripalke in dvignjen pokrov motorja. Po trčenju je avtomobil odbilo v 31-letnega voznika, ki je stal pred vozilom. Hudo poškodovan voznik je obležal na kraju nesreče. Voznik tovornega vozila je po trčenju zapeljal na sredinski prometni pas, kjer je zaprl pot 57-letnemu vozniku delovnega vozila. Ta je v izogib trčenju zapeljal na levi prometni pas in oplazil tovorni avtomobil, ki ga je vozil 38-letni voznik. Hudo poškodovanega 31-letnega voznika osebnega avtomobila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper 51-letnega povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Osrednja informativna oddaja, 15.3.2022