Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Podpisana pogodba za nadaljevanje gradnje kanalizacije

Piše: R.K.

Čas objave:
09.01.2023 12:23

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Podpisana pogodba za nadaljevanje gradnje kanalizacije; Krkaši neporaženi tudi po derbiju s Heliosom; Prvaki po premoru znova v boj za nove prvoligaške točke

SVET NA KRKI

Agencija za varnost prometa in policija danes začenjata prvo letošnjo nacionalno preventivno akcijo Varno brez telefona v prometu. V času akcije, ki se bo sklenila v nedeljo, bo policija nadzirala uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav, ki motijo voznikovo vidno ali slušno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila.

Okoli 311.000 hrvaških osnovnošolcev bo danes prvič dobilo brezplačen obrok v šoli. Vlada je za ukrep, po katerem osnovne šole morajo zagotoviti učencem po en brezplačen obrok na dan, namenila 544,2 milijona kun ali 72 milijonov evrov. Večina šol na Hrvaškem je na to pripravljena, ne pa vse, poročajo hrvaški mediji.

Nova študija kaže, da je majevski koledar v resnici mnogo starejši, kot so domnevali. Starodavni koledar morda izvira že iz leta 1100 pred našim štetjem, kar je več stoletij prej, kot je bilo ocenjeno doslej. Za prelomno odkritje, ki je bilo objavljano v reviji Science Advances, je zaslužen slovenski arheolog Ivan Šprajc.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom Marjan Skube sta v družbi predsednika sveta Krajevne skupnosti Otočec Andreja Novaka podpisala pogodbo za nadaljevanje gradnje kanalizacije v Ždinji vasi v višini 1,7 milijona evrov z DDV. V 2. fazi del bo na novo zgrajenih 2,5 kilometra fekalne kanalizacije in 1,5 kilometra meteorne kanalizacije. Dela se bodo začela ta mesec in trajala eno leto.

Lošarkarji Krke tudi po 13. kolu Lige Nova KBM ostajajo neporaženi. V derbiju lige so po preobratu v zadnji četrtini na domačem parketu premagali domžalski Helios s 74:67. Krkaši imajo tako 13 zmag v 13 tekmah v Ligi Nova KBM, Heliosu, ki je drugi na lestvici, pa sedaj bežijo za dve zmagi. Naslednja tekma v Ligi Nova KBM jih čaka to soboto ko bodo igrali pri Podčetrtku. Že v sredo ob 19.00 pa jih čaka nova domača tekma s Heliosom, tokrat prva četrtfinalna tekma Pokala Spar.

Prvi del ligaškega tekmovanja v 1. Slovenski namiznoteniški ligi so aktualni državni prvaki, igralci Športnega društva SU iz Novega mesta, zaključili na drugem mestu z enakim izkupičkom točk kot vodilna ekipa Inter Diskonta. Slednja je bila prav v medsebojnem obračunu boljša. V soboto, 14. januarja, se začne drugi del sezone, ki ga Novomeščani pričakujejo z optimizmom. Glavni cilj prve članske ekipe, ki jo poleg Uroša sestavljajo še starejši brat Jure Slatinšek ter Jožko Omerzel, Mark Gazvoda in Maj Murn, ostaja uvrstitev med najboljše 4 in s tem v play off.

Osrednja informativna oddaja 9.1.2023