zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Pogodba za odlagališče NSRAO

Piše: R.K.

Čas objave:
24.04.2024 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Pogodba za odlagališče NSRAO; Slavnostna seja občine Straža

SVET NA KRKI

Z evropskim in svetovnim tednom cepljenja, ki potekata v teh dneh, obeležujemo tudi 50 let od vzpostavitve razširjenega programa cepljenja, ki je omogočil cepljenje proti šestim otroškim boleznim - tuberkolozi, davici, tetanusu, oslovskemu kašlju, otroški paralizi in ošpicam.

ZDA bodo po senatni potrditvi novo vojaško pomoč Ukrajini začele pošiljati ta teden, je v torek sporočil ameriški predsednik Joe Biden. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v zahvali Bidnu in senatorjem poudaril, da je to orožje ključno za hitrejšo obnovo pravičnega miru.

KRKA DOMA

Direktorji Agencije za radioaktivne odpadke in družbe Riko so v Krškem podpisali pogodbo v vrednosti 93 milijonov evrov za gradnjo jedrskih objektov odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov v Vrbini. Direktor ARAO Sandi Viršek. 

Odlagališče bo vsebovalo večpregradni odlagalni silos, ki bo shranil 990 zabojnikov z odpadki. Prva faza obratovanja naj bi se začela leta 2027, v drugi fazi pa naj bi odlagališče v letu 2059 zaprli. Slovenija načrtuje skladiščenje le svojih nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov, medtem ko Hrvaška išče rešitev za svoj del odpadkov.

Na slovesnosti ob občinskem prazniku v Straži so podelili najvišja občinska priznanja. Župan občine Straža Dušan Krštinc. Listino častnega občana je prejel Franc Umek za dolgoletni prispevek v kulturi in društvenem življenju. Poleg tega so priznanja prejeli še David Birk in Srečko Glivar za športne dosežke ter Robert Kren za kulturne prispevke. Andreja Kren je prejela priznanje za društveno in humanitarno delo, medtem ko je dr. Franci Kokalj prejel županovo priznanje za razvoj zdravstvenih storitev v občini. Župan Dušan Krštinc je v svojem govoru izpostavil več dosežkov preteklega obdobja, med katerimi so kolesarska povezava z Novim mestom, ureditev infrastrukture v Podgori in rekonstrukcija cest. Poudaril pa je tudi načrte za prihodnost, med katerimi so zaščita pred nevarnimi skalami, nov vrtec ter številni infrastrukturni projekti.

Osrednja informativna oddaja 24.04.2024