Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - Policist ji je zamenjal pnevmatiko

Piše: RK

Čas objave:
30.08.2021 13:56

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI
Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Tokiu osvojil srebrno medaljo v disciplini zračna puška stoje v kategoriji R4. V finalu ga je ugnal le Šved Philip Jonsson.

Orkan Ida s sunki vetra do 240 kilometrov na uro je kot orkan 4. stopnje dosegel ameriško zvezno državo Louisiana, kjer je povzročil ogromno škodo. Še vedno ostaja orkan 1. stopnje, ameriški mediji pa poročajo o številnih ujetih prebivalcih in prvi smrtni žrtvi divjanja orkana.

Iz Kabula poročajo o novih eksplozijah, ki pa po prvih informacijah niso zahtevale smrtnih žrtev. Na letališče so po prvih informacijah izstrelili vsaj pet raket, ki jih je obrambni sistem uspešno prestregel.

KRKA DOMA
Zaradi naraščanja števila covidnih bolnikov od danes velja četrta faza aktivacije bolnišnic. Po njej covidne bolnike zdravijo tudi v bolnišnicah Nova Gorica, Novo mesto in Murska Sobota. Po besedah koordinatorja za covidne bolniške postelje Roberta Carrote bodo bolnišnice v tej fazi skupaj zagotavljale 265 postelj, od tega 177 navadnih in 88 intenzivnih, kar predvideva tudi strategija ministrstva. Bolnišnica Novo mesto v četrti fazi zagotavlja 23 postelj, od tega 15 na navadnih in osem na intenzivnih oddelkih. 

Občina Črnomelj bo s pomočjo uspešno pridobljenih sredstev Ministrstva za izobraževanje znanost in šport razširila in posodobila športni park v Starem trgu ob Kolpi. Športni park bo vseboval 6 fitnes naprav in 5 igral za zabavo in razgibanje otrok. Z umestitvijo zunanjih vadbenih naprav, bo zaokrožena celota športnega igrišča v Starem trgu ob Kolpi, pridobljena bo nova aktivnost, katero bo v sklopu športne vzgoje uporabljala osnovna šola, ki je v neposredni bližini in vsi, ki so željni rekreacije na prostem. To je tudi cilj investicije, ki zagotavlja kakovostno javno športno rekreacijsko površino ob športnem igrišču v Starem trgu ob Kolpi, ki bo namenjena za vse generacije uporabnikov. Z prijavljeno investicijo »Razširitev in posodobitev športnega parka Stari trg ob Kolpi« je Občina Črnomelj pridobila sredstva v višini 22.916,66 EUR. Ocena investicije znaša 54.900 EUR, razlika sredstev je zagotovljena v občinskem proračunu.

Policijsko delo zahteva različne spretnosti, ki presegajo zakone in pooblastila. To sta dokazala tudi policist Dejan in policistka Urška iz policijske postaje Metlika, ki sta v četrtek zvečer, 28.8.2021, izvajala poostren nadzor prometa. Ustavila sta voznico osebnega avtomobila, pregledala dokumenta in odredila preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Policist je med postopkom opazil precej prazno levo prednjo pnevmatiko, s katero se ne bi bilo več varno peljati naprej. Potrebno jo je bilo zamenjati z rezervno. Voznica sama ni bila vešča opravila, dodatna pomoč pa bi prišla verjetno zelo pozno. Pomoč je ponudil policist in pnevmatiko hitro zamenjal z rezervno, medtem ko je kolegica skrbela, da je to lahko naredil varno in pod lučjo. Voznica je tako lahko varno odpeljala domov. Hvala za prijazen in pozitiven pristop ter ponujeno praktično pomoč, ki je voznico rešila v stresni situaciji.

Osrednja informativna oddaja, 30.8.2021