Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Policisti se umikajo z mejnega prehoda

Piše: R.K.

Čas objave:
30.12.2022 11:18

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Hrvaška vstopa v schengensko območje, policisti se umikajo z mejnega prehoda Obrežje-Bregana; v občinah ob meji s Hrvaško pričakujejo sprostitev prometa in okrepitev njegove pretočnosti.

SVET NA KRKI

Odhajajoči brazilski predsednik Bolsonaro je po smrti nogometne legende Peleja, ki je umrl včeraj, odredil tridnevno žalovanje v državi. Pogrebne slovesnosti se bodo na stadionu Santosa v Sao Paolu začele v ponedeljek.

S koncem leta se izteka življenjska doba Družbe za upravljanje terjatev bank, enega glavnih igralcev velike bančne sanacije pred nekaj manj kot desetletjem, na katerega so bile prenesene slabe terjatve bank. Preostalo premoženje t. i. slabe banke je po pošteni vrednosti ocenjeno na okoli pol milijarde evrov, s pripojitvijo pa bo preneseno na Slovenski državni holding.

KRKA DOMA

Z dvigom zapornic na mejnem prehodu in prižigom zelene luči na semaforju, ki dovoljuje prehod meje, bomo Slovenci in Hrvati ob vstopu v novo leto, torej jutri ob polnoči, na mejnem prehodu Obrežje-Bregana simbolično oznanili vstop Hrvaške v schengensko območje.

V občinah ob meji s Hrvaško ob vstopu sosednje države v schengensko območje pričakujejo predvsem sprostitev prometa in okrepitev njegove pretočnosti, pa tudi manj ovir pri prihodu hrvaške delovne sile. Tudi v Metliki, ki se je v sezoni dušila v obmejnem tranzitnem prometu, prosto prehajanje državne meje pozdravljajo.

Osrednja informativna oddaja 30.12.2022