Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Policisti svarijo pred neznanci, ki zamotijo in okradejo stanovalce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Potem ko so poslanci sklenili, da na novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji ni mogoče razpisati referenduma, je bil še isti dan objavljen v uradnem listu in od danes velja. V kratkem bodo vsi prebivalci prejeli tudi nove bone, njihova vrednost za odrasle je 100, za mladoletne 50 evrov, unovčiti pa jih bo mogoče do konca tega leta za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture.

V letošnjem letu mnogi opažajo povečano število komarjev, čemur pritrjujejo tudi biologi. Več je predvsem celinskega poplavnega komarja, ki je naša domorodna vrsta. K temu je pripomogla mokra pomlad in z njo ugodnejši pogoji za njegovo razmnoževanje. Prav tako je letos tudi več miši.

Velikim križarkam bo od 1. avgusta naprej prepovedana plovba mimo središča Benetk. Odločitev je sledila večletnim opozorilom, da lahko velike križarke mestu povzročijo nepopravljivo škodo.


KRKA DOMA:
Na območju Občine Krško so policisti včeraj zaznali tri neznance, ki so se izdajali za ponudnike internetnih storitev, v istem času pa so zabeležili dva vloma v hiše. Zato opozarjajo pred neznanci in občane pozivajo, naj bodo pozorni. Gre namreč za primere, ko neznanci obiskujejo starejše občane in jih skušajo z različnimi pretvezami zvabiti iz hiš, da bi jih lahko v vmesnem času okradli. Storilci žrtve pogosto zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno.

V Šentjerneju so podpisali pogodbo za izvedbo projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije z namenom energetske sanacije javnih objektov v lasti občine in sicer bodo energetsko sanirali pet javnih objektov: Osnovno šolo v Šentjerneju in podružnično osnovno šolo v Orehovici, Krajevno knjižnico, Kulturni center Primoža Trubarja, Zdravstveno postajo in prostore občinske uprave.

Na stadionu v Portovalu bo popoldan že 32. mednarodni atletski miting Novo mesto, ki ga organizira novomeški Atletski klub Krka. Prijavljenih je več kot 200 atletov in atletinj iz devetih držav, Bosne in Hercegovine, Cipra, Češke, Hrvaške, Madžarske, Italije, Poljske, Srbije in Slovenije. Prvi imeni tekme bosta Kristjan Čeh in Tina Šutej, ki bosta zadnjič preverjala formo pred olimpijado v Tokiu in organizatorji pričakujejo tudi rekorde. V okviru mednarodnega mitinga bo potekal tudi miting mladih.

Osrednja informativna oddaja, 14.7.2021

Krka ob enih