Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Poljubi in odpelji pri OŠ Grm

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2023 13:45

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Poljubi in odpelji pri OŠ Grm; Mladi genialci so dijaki Šolskega centra Novo mesto; Srb prevažal štiri Sirijce.

SVET NA KRKI

Danes je prvi dan meteorološke pomladi. Ta se je začela s hladnejšim vremenom, saj bodo temperature vsaj danes in v četrtek nižje od dolgoletnega povprečja. Medtem je bila minula meteorološka zima med toplejšimi, saj je bila skoraj dve stopinji Celzija toplejša od dolgoletnega povprečja v obdobju 1991-2020.

Finančna uprava ob začetku vročanja odločb za uporabo stavbnega zemljišča ugotavlja, da zavezanci, ki so prijavljeni v eVročanje in dokumente dobivajo v eDavke, to radi spregledajo. Zato naj preverijo, ali so za obveščanje o novih dokumentih v eDavkih potrdili svoj elektronski naslov. Sicer se lahko zgodi, da bodo zamudili s plačilom.

KRKA DOMA

V sredini januarja se je zaključila prenova novomeške Trdinove ulice pri OŠ Grm. Z njo se je spremenil tudi prometni režim in vzpostavila varnejša šolska pot za novomeške učence. Na večjem delu Trdinove ulice promet po prenovi poteka enosmerno, in sicer od križišča z Mušičevo ulico do uvoza na parkirišče k blokovskemu naselju. Na tem odseku sta urejena avtobusno postajališče in cona za odložitev otrok Poljubi in odpelji. 

V Kulturnem domu Krško je v torek potekalo jubilejno 10. tekmovanje Mladi genialci. Med 21 ekipami z 18 srednjih elektrotehniških in strojnih šol ter tehniških gimnazij iz vse Slovenije je na odru Kulturnega doma v Krškem v napetem finalu največ znanja o energetiki pokazala ekipa Šolskega centra Novo mesto, smer tehnična gimnazija pod mentorstvom Draga Crnića. Drugo mesto so zasedli dijaki Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana, smer elektrotehnik, pod mentorstvom Janeza Trčka, tretje mesto pa ekipa elektrotehnične smeri Šolskega centra Krško-Sevnica pod mentorstvom Roberta Rožmana. Mlade ume so na zaključnem kvizu bodrili navijači, mentorji in ravnatelji. Zbrane sta nagovorila generalni direktor družbe GEN energija dr. Dejan Paravan in Gorazd Pfeifer iz Nuklearne elektrarne Krško. S projektom Mladi genialci v Skupini GEN krepijo razumevanje energije ter njene vrednosti za družbo in posameznika. Mlade tako že vrsto let spodbujajo k poglobljenem proučevanju celovite zgodbe o energiji, trajnostnih in obnovljivih virih, podnebnih spremembah ter jedrski energiji kot temeljnem viru nizkoogljične mešanice prihodnosti. 

Policisti so v torek v Dobruški vasi okoli 21.30 ustavili državljana Srbije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal štiri državljane Sirije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. 39-letnemu vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo, so še sporočili s PU Novo mesto.

Osrednja informativna oddaja 1.3.2023