Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pomen tretje razvojne osi

Piše: R.K.

Čas objave:
23.11.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dan odprtih vrat Šolskega centra Novo mesto; Prenovljeni prostoru v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni; Pomen tretje razvojne osi za razbremenitev ceste Novo mesto - Metlika.

SVET NA KRKI

Severozahod Turčije je davi stresel močan potres magnitude 6,1. Po prvih poročilih smrtnih žrtev ni terjal, je pa bilo poškodovanih najmanj 50 ljudi. Epicenter potresa je bil približno 170 kilometrov vzhodno od največjega turškega mesta Istanbul, kjer so tresenje tal tudi močno čutili. 

Slovenija danes obeležuje državni praznik, dan Rudolfa Maistra. Praznujemo ga v spomin na 23. november 1918, ko je general Maister s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo ter prevzel vojaško oblast v Mariboru. Po Sloveniji se bo danes zvrstilo več slovesnosti ob prazniku, ki sicer ni dela prost dan. 

KRKA DOMA

Šolski center Novo mesto, največja izobraževalna ustanova s področja srednjega in višjega šolstva v Sloveniji, ima danes v športni dvorani Leona Štuklja Dan odprtih vrat. Sodelovanje z mladimi, nudenje vzgojnih in strokovnih vsebin v okviru njihovega zavoda poteka že več kot tri desetletja, v letošnjem šolskem letu pa je v njihov vzgojno-izobraževalni proces vključenih skoraj 5100 dijakov, študentov in udeležencev izobraževanja odraslih.

Cesto Novo mesto-Metlika prek Gorjancev, ki jo dnevno prevozi vsaj 300 težkih tovornjakov, lahko razbremeni le tretja razvojna os, so bili enotni govorci na včerajšnji okrogli mizi v Novem mestu. Južni krak ceste naj bi začeli graditi po prejetju gradbenega dovoljenja, ki ga Dars pričakuje predvidoma v začetku prihodnjega leta. 

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je včeraj potekalo simbolično odprtje prenovljenih prostorov kuhinje in jedilnice, so sporočili z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. Objekt je bil v slabem stanju, saj od izgradnje v letu 1963 ni bilo večjih investicijskih vložkov vanj.  Vrednost investicije za celovito obnovo prostorov je bila nekaj manj od 750.000 evrov.

Osrednja informativna oddaja 23.11.2022