Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Posavje se utrjuje kot osrednja energetska regija

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je na cesti od Kočevja proti Petrini prišlo do nesreče, v kateri je voznik s priklopnikom, na katerem je bil naložen čoln, zaradi vožnje preblizu roba trčil v peško in otroka, ki sta stala ob vozišču. Priklopnik se je ob tem prevrnil, v nesreči pa je bil otrok huje poškodovan in s helikopterjem odpeljan v ljubljanski UKC.

Letos je na Hrvaškem več kač kot lani, so opozorili v hrvaškem združenju za zaščito živali Zmijolovac (Lovec na kače). Pojasnili so, da je letos veliko več miši, s katerimi se kače hranijo, zaradi česar bo morda še več kač tudi v prihodnjem letu. Mirijo pa, da ne gre za invazijo teh plazilcev, čeprav jih je vse več tudi v naseljih.

Reševalci v predelu Miamija Surfside, ki od četrtka, ko se je deloma porušil 12-nadstropni stanovanjski blok, iščejo preživele, so do včeraj odkrili skupaj 11 trupel. Okrog 150 ljudi pa še vedno pogrešajo.

KRKA DOMA:
Posavje se utrjuje kot osrednja energetska regija, je ob odprtju sedmega bloka Termoelektrarne v Brestanici izpostavil premier Janez Janša in dodal, da to ni zgolj ekonomski projekt. Sedmi plinski blok se je pridružil šestemu, ki deluje od leta 2018, skupaj pa bosta postopoma nadomestila tri plinske bloke, ki so bili zgrajeni sredi sedemdesetih let. Naložba je vredna 26,4 milijona evrov.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto bo tudi v letošnjem juliju poskrbelo, da bodo lahko otroci vsak delovnik med 10. in 12. uro ustvarjali v sencah parka Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca v središču Novega mesta. V primerjavi z lanskim poletjem bo Otroški svet 2021 še za teden dni daljši. Prijave bodo tudi letos obvezne vsaj dan pred obiskom oziroma do zapolnitve mest, prispevek na delavnico je simboličen in znaša 1 evro. Če bo slabo vreme bodo delavnice v atriju knjižnice.

Tožilstvo je zaradi umora 77-letnega Grosupeljčana vložilo obtožnico zoper štiri moške, stare 24, 23, 20 in 19 let z območja Kočevja. Obtožnica, v kateri je podrobneje opisano nasilje, jim očita, da so umor storili iz koristoljubja. Obtožnica še ni pravnomočna, moškim pa grozi od 15 do 30 let zapora, poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Osrednja informativna oddaja, 29.6.2021

Krka ob enih