kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Posebno priznanje za Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
08.11.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Posebno priznanje za Novo mesto; NEK spet v omrežju; Na Osojniku predali namenu novo vaško središče za druženje in šport; Lokalne volitve 2022: V Trebnjem pet kandidatov.

SVET NA KRKI

Slovenski turizem v predstavitvi na borzi WTM London poudarja pomen odgovornega, vključujočega in spoštljivega turizma. Usmerjenost Slovenije v trajnostno delovanje so po besedah Karmen Novarlič iz STO prepoznali tudi vodilni odločevalci v potovalni industriji, ki so državo uvrstili med top 10 najbolj trajnostnih in odgovornih destinacij na svetu.

Pred drugim krogom predsedniških volitev bo od danes do četrtka, vsak dan med 7. in 19. uro potekalo predčasno glasovanje. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, bodo tako lahko svoj glas za enega izmed predsedniških kandidatov, ki jima je uspel preboj v drugi krog, oddali v naslednjih dneh.

KRKA DOMA

UNICEF Slovenija in Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja sta danes predstavila projekt Dojenju prijazno mesto, ki si prizadeva za vzpostavitev dojenju prijaznega okolja v občinah. Občini Slovenj Gradec in Mislinja sta kot prvi v Sloveniji prejeli naziv Dojenju prijazno mesto. Občina Novo mesto, ki je na dobri poti do pridobitve naziva, pa bo prejela posebno priznanje za dosežene rezultate na področju spodbujanja dojenja. 

Nuklearno elektrarno Krško so v ponedeljek zvečer ponovno priključili na elektroenergetski sistem. Po preverjanjih na nizki moči bodo njeno moč postopoma zviševali. Med rednim remontom so 56 gorivnih elementov od 121 zamenjali s svežimi; nova sredica bo vir energije za prihodnje leto in pol. Izvedli so obsežen standardni program vzdrževanja in preverjanja strojne, električne in merilno-regulacijske opreme ter več sto nadzornih testiranj. Rezultati potrjujejo, da je stanje sistemov, struktur in komponent brezhibno, so zapisali v sporočilu za javnost na NEK. Zaključenih je tudi 14 tehnoloških posodobitev, s katerimi bodo zagotovili zanesljivo dolgoročno obratovanje in tudi povečanje moči. Nova visokotlačna turbina bo predvidoma prispevala 10 megavatov moči oz. 90 gigavatnih ur večjo proizvodnjo električne energije letno. NEK bo s to zamenjavo dosegla največjo možno moč, ki jo lahko dosežejo jedrske elektrarne z dvema uparjalnikoma. Pri tej kompleksni posodobitvi je prišlo do časovnega zamika, saj je zunanji izvajalec Siemens za izvedbo projekta oz. pripravo turbine in njenih podsistemov za obratovanje potreboval več časa, kot je načrtoval.

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Semič je bilo minulo soboto na Osojniku predano namenu novo vaško središče za druženje in šport. Obsega okoli 950 kvadratnih metrov površine. Investicija je zajemala ureditev športnega igrišča za odbojko in košarko ter spremljajoči objekt dimenzije 10 m x 6 m z vsemi potrebnimi komunalnimi priključki, ureditev tribun, razsvetljave in manjšega parkirišča. Vrednost celotne investicije je bila dobrih 246 tisoč evrov.

LOKALNE VOLITVE 2022

V občini Trebnje se bo na bližajočih se lokalnih volitvah za mesto župana potegovalo pet kandidatov. Znova bo kandidiral trenutni župan Alojzij Kastelic s podpisi volivcev, poleg njega pa še Blaž Pavlin s podporo Nove Slovenije, Mateja Povhe s podpodo DROT - za razvoj, Jože Avguštinčič s podporo Slovenske Demokratske stranke in Gregor Kaplan, ki ga podpira Gibanje Svoboda.