kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Posla NIJZ in City Connect iz Brežic ne bodo preverjali

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Slovenija in Avstralija bosta prihodnje leto začeli pogajanja o sklenitvi sporazuma o izogibanju dvojnega obdavčevanja. Tak sporazum bi pozitivno vplival na obseg gospodarskega sodelovanja med državama, zlasti investicij, so prepričani.

V torek so potrdili 1186 okužb s koronavirusom. Pozitivnih je bilo 20 odstotkov vseh testov. Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh se je glede na ponedeljek znižalo za 26. Po podatkih covid sledilnika se v bolnišnicah zdravi 384 oseb, od tega jih je 105 na intenzivni negi.

KRKA DOMA
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto uvaja popolnoma novo storitev v Sloveniji, 24-urno izposojo naročenega knjižnega gradiva. Uporabnik bo knjige naročili preko spletne ali mobilne aplikacije Cobiss ter jih nato samostojno, hitro in kadarkoli prevzel v pametni omari.

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je podjetje CDE vložilo zaradi oddaje naročila NIJZ za vzpostavitev klicnega centra za sledenje stikom okuženih z novim koronavirusom. NIJZ je sicer naročilo brez razpisa oddal podjetju City Connect iz Brežic, posel pa je vreden 2,3 milijona evrov. NIJZ je namreč za iskanje stikov avgusta najel zelo mlado brežiško podjetje, posel pa je bil oddan brez predhodne objave javnega razpisa.

V občini Kostel so se že pred časom odločili, da bodo postavili naravni turistični park, s katerim bi v občino privabili turiste. Trenutno se odločajo, na kakšen način naj občina pristopi k projektu, ki naj bi po oceni župana Ivana Črnkoviča stal okoli dva milijona evrov. Na občini trenutno potekata razmislek in razprava, ali naj celoten projekt vodijo v okviru javno-zasebnega partnerstva, kar bi pomenilo, da bi občina za projekt prispevala zemljišče, hkrati bi s parkom soupravljala, ali pa naj zasebnemu investitorju na zemljišču, kjer naj bi stal park, podeli stavbno pravico, ta pa se obveže, da bo na njem zgradil park. Po Črnkovičevih besedah bo občinski svet o tem, na kakšen način graditi turistični park, odločal na eni od naslednjih sej.

Na 19. seji Občinskega sveta Občine Brežice so potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade, priznanja občine in proglasitev častne občanke ter podelitev domicila, ki ga je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Ob občinskem prazniku bodo priznanja prejeli Osnovna šola Brežice, Društvo kmetic Brežice ter Radioklub Elektron Brežice. 

Osrednja informativna oddaja, 22.9.2021