Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

Primož Roglič Ekipa24.si

Primož Roglič razkril odlične novice, hkrati pa...

blaž-kričej-režek Njena.si

Blažev pogled na tri noči z dekleti vas bo ...

Luis Enrique Ekipa24.si

Neee, tega ne bi smeli narediti! Tako surovo se je...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pot prihodnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Nastaja evropsko združenje za oživitev južne trase železnice od Ljubljane do Zagreba; Novomeški občini v zadnji finančni perspektivi skoraj 40 milijonov evrov EU sredstev

SVET NA KRKI

Državna volilna komisija bo danes opravila žreb vrstnega reda kandidatov na glasovnicah za volitve predsednika republike, ki bodo 23. oktobra. Tako bo znano, kako si bodo na glasovnicah sledila imena sedmih predsedniških kandidatov, ki jih je DVK tudi že potrdila.

Na Hrvaškem so letos zabeležili 17,1 milijona prihodov turistov in 98,9 milijona nočitev. Gosti iz Slovenije so do konca minulega tedna ustvarili skoraj deset milijonov nočitev, od tega največ v Istri, sledijo Kvarner ter zadrska, splitsko-dalmatinska in šibeniško-kninska županija, so sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji.

KRKA DOMA

V Novem mestu so predstavniki sodelujočih občin in družb podpisali konvencijo in statut novoustanovljenega Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje: Pot prihodnosti Ljubljana-Novo mesto-Karlovec-Zagreb. S projektom želijo tesneje povezati obmejni območji, zagotoviti napredek, trajnostni razvoj in teritorialno kohezijo. Združenje bo imelo sedež v Novem mestu, hkrati pa bo to prvo tovrstno evropsko združenje s sedežem v Sloveniji in 86. v EU.

Mestna občina Novo mesto si je v iztekajoči se finančni perspektivi zagotovila skoraj 40 milijonov evrov sredstev EU. V novi perspektivi do leta 2027 pa si za različne, predvsem infrastrukturne projekte, obeta približno enak znesek. Novomeški župan Gregor Macedoni je povedal, da na občini Novo mesto nadaljevati uspešen občinski razvoj in velik poudarek dati gradnji ustrezne prometne infrastrukture. Med infrastrukturnimi izzivi je navedel novomeško vzhodno obvoznico oz. prvi del dolenjsko-belokranjskega kraka ceste tretje razvojne osi in novomeško zahodno obvoznico. V Novem mestu si bodo v prihodnjem finančnem obdobju prizadevali tudi za razvoj visokega šolstva in raziskovalne dejavnosti, pri čemer upajo, da bo ta svoje mesto našel tudi v evropski kohezivni politiki, je še dodal Macedoni. 

Osrednja informativna oddaja, 4.10.2022