Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Potrdili odlok o novi stanovanjski soseski na Majerju

Piše: R.K.

Čas objave:
14.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Potrdili odlok o novi stanovanjski soseski na Majerju; Podelili priznanja krvodajalcem.jubilantom

SVET NA KRKI

Znesek minimalnih življenjskih stroškov bi se lahko glede na izračun Inštituta za ekonomska raziskovanja, ki ga je pridobila STA, zvišal za 9,2 odstotka na 669,83 evra. Minimalna plača bi na ta način leta 2023 znašala najmanj 803,80 evra neto (letos 778,40 evra neto). Zvišala bi se tudi denarna socialna pomoč in varstveni dodatek.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti razmišljajo o vzpostavitvi stalne sheme skrajšanega delovnega časa. Trenutno pripravljajo analitično podlago in med drugim s spletno anketo zbirajo mnenja deležnikov na trgu dela o tej shemi. Anketa je odprta do 24. oktobra, je objavilo ministrstvo. Kot pravijo na ministrstvu, želi država uzakoniti stalno shemo, ki bo delodajalcem omogočala začasno odreditev dela s skrajšanim delovnim časom, in sicer z namenom ohranitve delovnih mest in preprečevanja odpuščanja delavcev. Z anonimno anketo proučujejo potrebe trga dela po tovrstni shemi, zbrana mnenja pa bodo prispevala k oblikovanju glavnih značilnosti stalnega sistema skrajšanega delovnega časa v Sloveniji.

KRKA DOMA

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so na seji s sklepom med javno infrastrukturo na področju kulture uvrstili še stavbo Kulturnega doma Dragatuš in potrdili odlok o novi stanovanjski soseski na Majerju.

Občina Črnomelj je s strani zasebnih lastnikov, ki so predvsem mlade družine, prejela pobudo za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta Majer stanovanjska soseska in Majer – nova pozidava, ki je velikosti 58.361 m². Območje se nahaja na jugovzhodnem delu naselja Črnomelj. Namen načrta je bil za območje enot urejanja prostora določiti podrobne prostorske pogoje za potrebe gradnje stanovanjske soseske, ki predstavlja pomembno območje za razvoj bivanja. Člani občinskega sveta občine Črnomelj so včeraj potrdili odlok o novi stanovanjski soseski. Predstavniki občinskega sveta so sprejeli tudi sklep o določitvi javne infrastrukture na področju kulture, s katerim se za javno infrastrukturo na področju kulture na novo določa še stavbo Kulturnega doma Dragatuš. Sprejem predlaganega sklepa neposrednih finančnih posledic ne predvideva, se pa s sklepom zagotavlja pravno podlago, da lahko Ministrstvo za kulturo do 100% financira obnovo objektov, ki so zajeti v sklepu. Namen razglasitve neke nepremičnine za javno infrastrukturo na področju kulture je predvsem zavarovati in ohraniti namembnost kulturnih prostorov ter funkcionalno omejiti uporabo, upravljanje in razpolaganje na področju kulturnih dejavnosti.

Območno združenje Rdečega križa Slovenije Novo mesto se je včeraj že drugič v tem tednu zahvalilo krvodajalcem jubilantom, tokrat v občini Dolenjske Toplice. Vabljenih jubilantov, ki so kri darovali od 10 pa do 90 krat, je bilo 15 in večina se jih je z veseljem odzvala vabilu. Za največkrat darovano kri je prejel priznanje Igor Mavsar. Prijetno vzdušje so popestrili šolarji s kulturnim programom, krvodajalcem pa so čestitali in se jim zahvalili župan Franc Vovk, predstavnica območnega odbora OZ RKS Novo mesto Jelka Anžlin, predsednica KORK Ivana Pelko in predstavnici CTD Novo mesto Anja Zore Jerina in Klara Habjan.