kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prečkanje ceste za otroke zahtevna naloga

Piše: R.K.

Čas objave:
30.08.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Starši naj naučijo otroke prečkanja ceste; Jutri zaključna konferenca projekta Socialne aktivacije; Boni za sofinanciranje kastracije in sterilizacije mačk.

SVET NA KRKI
Na trasi drugega tira pri Lokvi v občini Sežana so med deli odkrili novo veliko jamo, jamarji pa predvidevajo, da gre celo za večji jamski sistem. Kot je na svojem Facebook profilu zapisal jamar Jaka Jakofčič, so se ustavili v širokem breznu na globini 130 metrov, saj jim je za spust zmanjkalo vrvi, velik prepih pa nakazuje na obsežno najdbo.

Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje je vzpostavil sodelovanje z Društvom paraplegikov jugozahodne Štajerske. Obsojenci članom društva v popoldanskem času pomagajo s prenašanjem, postavljanjem in pospravljanjem športnih rekvizitov ter ostale opreme in pripomočkov. Srečanja bodo po napovedih vsak teden.

KRKA DOMA

Novo šolsko leto je pred vrati, ob vrnitvi otrok v šole pa policisti opozarjajo na povečano previdnost vseh udeležencev v prometu. Za otroke in prvošolce je prečkanje ceste izjemno zahtevna naloga. Željko Zrilič, višji policijski inšpektor na Policijski upravi Novo mesto, svetuje, staršem, da otroka pripravijo na prečkanje ceste. Dodaja, da so za prečkanje ceste primerna mesta, ki so dobro vidna. Pomembno je tudi, da se otrok, preden stopi na cesto prepriča, da ga je voznik videl in ustavil, kajti šele takrat je lahko prepričan, da bo lahko varno prečkal cesto.

ZIK Črnomelj skupaj s projektnima partnerjema RIC Novo mesto in Območnim združenjem Rdečega križa Slovenije Novo mesto jutri ob 10. uri pripravlja zaključno konferenco projekta Socialne aktivacije v prostorih Kulturnega doma Črnomelj. V projekt Motivacija – Odgovornost – Spremembe – Trajnost oziroma krajše MOST so se lahko vključile polnoletne osebe, ki so imele dovoljenje za stalno bivanje ali slovensko državljanstvo, v projekt Aktiviraj se v Novem mestu in Črnomlju pa so se vključile polnoletne romske ženske, ki imajo dovoljenje za stalno bivanje ali slovensko državljanstvo. Projekta sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Mestna občina Novo mesto letos ponovno spodbuja k odgovornemu lastništvu živali, zato je pripravila projekt sofinanciranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk. V ta namen bodo od 1. septembra dalje ponovno na voljo boni za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniških mačk. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v Mestni občini Novo mesto lahko bone v vrednosti 25 evrov prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom. Boni so vnovčljivi v štirih izbranih veterinarskih ambulantah, ki delujejo v novomeški občini, akcija pa traja do 18. novembra oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Eno gospodinjstvo lahko prevzame največ dva bona.

Osrednja informativna oddaja, 30.8.2022