gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prenovili postajališče za avtodome

Piše: R.K.

Čas objave:
15.09.2022 13:21

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Prenovili postajališče za avtodome; Podelili nagrade za najboljše inovacije; 10-letnica programa Kozmetika; Tragična prometna nesreča vzela dve življenji.

SVET NA KRKI

Na evropskih letališčih se je julija na letni ravni potniški promet skoraj podvojil. Po podatkih evropske veje združenja letališč Airports Council International so našteli 94,3 odstotka več potnikov kot julija lani. Največje povečanje so zabeležili na Irskem, medtem ko je Slovenija beležila najpočasnejše okrevanje v primerjavi z julijem 2019.

Člani sveta NIJZ bodo na popoldanski seji opravili razgovore s kandidati za generalnega in za strokovnega direktorja. Predvidoma bi lahko na seji tudi že dokončno odločili o novem vodstvu. Na razpisa sta prispeli po dve prijavi, tudi zdajšnjih v. d. generalnega direktorja Branka Gabrovca in v. d. strokovnega direktorja Ivana Eržena.

KRKA DOMA

Pri kopalnem bazenu v Brestanici so odprli prenovljeno postajališče za avtodome in postajo za brezplačno izposojo koles. Slednja je ena od treh, ki jih je Mestna občina Krško uredila v zadnjem letu dni. Naložba v prenovo postajališča za avtodome je obsegala ureditev makadamskih površin ter nakup in namestitev ograje in servisnih stebričkov za pitno vodo ter elektriko. Za prenovo omenjenega postajališča je odštela nekaj manj kot 25.000 evrov, za tri dodatne kolesarske postaje pa 105.000 evrov. Postaj je zdaj skupaj 11, na voljo je 55 koles, obenem pa so v Mestni občini Krško v zadnjih letih uredili skupaj približno 40 kilometrov kolesarskih stez.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je na Otočcu danes podelila nagrade najboljšim dolenjskim in belokranjskim inovatorjem. Na letošnji 15. razpis za izbor najboljših inovacij je prispelo 26 inovacijskih predlogov, ki jih je pripravilo nekaj več kot 190 inovatorjev iz 13 podjetij, enega javnega zavoda in z dveh fakultet. Šestčlanska komisija je ocenila da 11 inovacij zasluži zlato priznanje, 13 srebrno, ena bronasto in ena inovacija priznanje za prispevek na področju inovativnosti. Več o nagrajencih lahko preberete na radiokrka.si.

V torek so na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto obeležili 10-letnico izvajanja programa Kozmetika. Strokovna predavanja priznanih strokovnjakov s področja kozmetike so zaokrožili tudi s predstavitvijo dobrih praks sodelovanja z delodajalci. Udeleženci so si ogledali specialne učilnice za kozmetiko, predstavljena je bila nova učilnica za ličenje, izvajala se je demonstracija tesla formerja, prikazana je bila fotoanaliza stanja kože. Delodajalcem je bila podeljena tudi zahvala za aktivno sodelovanje s Šolskim centrom Novo mesto, ki ima osnovo v strokovno usposobljenih študentih.

Včeraj popoldne se je v bližini naselja Straža pri Raki zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. 25-letni motorist je med vožnjo proti Veliki vasi zadel 79-letno peško. Posledice silovitega trka so bile tako hude, da jima reševalci in zdravnik niso mogli več pomagati in sta oba umrla na kraju. Motorist je bil sicer v polni motoristični opremi, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Preiskava okoliščin nesreče še ni zaključena.

Osrednja informativna oddaja, 15.9.2022