Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: Prenovljen dolenjski vodovod

Piše: RK

Čas objave:
14.06.2022 13:00

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih danes o uradno končanem projektu hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema osrednje Dolenjske in naložbah v Občini Škocjan.

SVET NA KRKI

Na premierja Roberta Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon je naslovljeno novo odprto pismo glede politike do Ukrajine, ki ga je podpisalo več znanih osebnosti, med njimi bivši premier in več nekdanjih ministrov. Opozarjajo, da bo mir v Ukrajini mogoče doseči le z lojalno in odločno podporo ukrajinski obrambi, ne pa "münchenskemu" popuščanju.

Za podjetje Akrapovič je bilo lansko leto uspešno. Ustvarili so 150 milijonov evrov prometa in 20,1 milijona evrov dobička ter so tako pri poslovanju že presegli raven iz časov pred epidemijo. Slednja sicer poleg vojne v Ukrajini še vedno precej vpliva na poslovanje. Vseeno v prihodnje v Črnomlju načrtujejo povečanje proizvodnje.

Na Šentjernejski cesti na Cikavi na obrobju Novega mesta so odstranili semaforje in sprostili promet ter dela za opremljanje novomeške poslovno-industrijske cone Cikava do jeseni prestavili h komunalnemu podjetju na Podbevškovi ulici. Urejajo gospodarsko javno infrastrukturo, razširili bodo cestišče in pločnika ter prenovili javno razsvetljavo.

KRKA DOMA
V Novem mestu so z novinarsko konferenco danes uradno končali lani zaključeni večletni medobčinski projekt Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske, ki je 45.000 prebivalcem petih dolenjskih občin zagotovil dolgoročno varno vodooskrbo. Skupaj z davkom je v celoti stal nekaj več kot 27,92 milijona evrov. Pri naložbi sta sodelovala tudi kohezijski sklad in država. Pokrili so jo z nekaj več kot 14,27 milijona evrov evropskega denarja. Državni vložek je znašal nekaj manj kot 2,52 milijona evrov, preostanek naložbenega denarja so prispevale sodelujoče občine. Novinarske konference se je ob predstavnikih sodelujočih občin udeležil minister za okolje in prostor Uroš Brežan, ki je projekt označil za primer dobrega sodelovanja med lokalnimi skupnostmi in državo.

V Občini Škocjan letos in prihodnje leto načrtujejo za skupaj približno 10 milijonov evrov naložb. Pri večini teh poleg denarja lokalne skupnosti pričakujejo državno in evropsko denarno podporo. Šlo bo tako za infrastrukturne naložbe kot za vlaganja v okrepitev kakovosti bivanja in varnega življenja, je pojasnil župan Jože Kapler. Gre za že začete naložbe ali za naložbe, ki jih načrtujejo letos in prihodnje leto. Med večje naložbe v Občini Škocjan sicer spada tudi gradnja večnamenskega doma v Škocjanu, ki naj bi ga začeli graditi jeseni in končali prihodnje leto ali leta 2024. Med infrastrukturnimi naložbami pa bo največja prenova ceste od Dolnje Stare vasi do avtocestnega priključka z gradnjo pločnikov in krožišča pri Dolnji Stari vasi. Stala naj bi 3,5 milijona evrov, je dodal župan.

Osrednja informativna oddaja, 14.6.2022