krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Previdno na avtocesti med Obrežjem in Drnovim

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Zadnje poročilo sledenja različicam novega koronavirusa kaže, da so pri nas doslej potrdili 200 primerov različice delta, na novo pa so potrdili tudi štiri primere različice delta plus, skupaj doslej šest.

Na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja se danes na delovnem obisku v Sloveniji mudita predsednika Avstrije in Hrvaške. Glavna tema tokratnega trilateralnega srečanja, ki poteka v Kostanjevici na Krki, je prihodnost Evropske unije in izzivi, s katerimi se ta sooča po pandemiji covida-19.

Sodišče je dvajsetletniku iz Krope, ki naj bi spomladi načrtoval strelski pohod, za kaznivo dejanje poskusa nedovoljenega prometa z orožjem izreklo osemmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo petih let. Hkrati mu je odredilo obvezno zdravljenje in mu odpravilo pripor.

KRKA DOMA:
Zaradi del je na avtocesti med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno, postavljena je delovna zapora, najvišja dovoljena hitrost pa je 80 km/h. Policisti so od vzpostavitve zapore na tem odseku obravnavali že več prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 16 vozil.

Dolenjski muzej je prejel certifikat Kulturna pot Sveta Evrope. Kot je dejala direktorica muzeja Jasna Dokl Osolnik, je certifikat ogromna pohvala, projekt pa odlično izhodišče za razvoj nove turistične ponudbe. Hkrati so predstavili tudi pred približno letom ustanovljeno mednarodno partnersko združenje Železnodobna pot po Podonavju. Arheološke ugotovitve in najdbe želijo, kot pravijo, predstaviti širši javnosti.

Po uspešno zaključeni sezoni, osvojenem naslovu prvaka Spar, finalu državnega prvenstva Lige NKBM in zagotovitvi nastopa v elitni regionalni Ligi ABA, košarkarji Krke že postavljajo trdne temelje za naslednjo sezono. Podaljšali so sodelovanje s trenerjem Daliborjem Damjanovićem, ki bo v novi sezoni vodil člansko ekipo kluba.

Osrednja informativna oddaja, 15.7.2021

Krka ob enih