mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Pri Novem mestu nasilen traktorist

Piše: RK

Čas objave:
12.07.2022 12:44

V današnji osrednji informativni oddaji: Pri Novem mestu traktorist napadel policista, nagradili krvodajalce in prostovoljce v Občini Žužemberk, v Metliki slovesnost ob dnevu slovensko-izraelskega prijateljstva.

SVET NA KRKI

V državnih ustanovah v centru Ljubljane in za Bežigradom so v ponedeljek zjutraj prejeli tri pisma, iz katerih se je po odprtju vsul bel prah. Posredovali so gasilci in policisti in delavci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo. Po analizi se je izkazalo, da ne gre za nevarno snov.


Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS je na 22. Evropski konferenci o pismenosti v Dublinu prejelo nagrado za inovativno prakso pri promociji bralne kulture. Nagrajeno je bilo za 60 let gibanja Bralna značka in neprekinjeno izvajanje inovativnih dejavnosti za spodbujanje bralne kulture.
Finančni ministri držav članic EU so danes potrdili dodatno makrofinančno pomoč Ukrajini v višini milijarde evrov, ki bo namenjena najnujnejšim finančnim potrebam te države. Doslej je sicer EU Ukrajini, ki se od konca februarja sooča z rusko agresijo, izplačala že 1,2 milijarde evrov makrofinančne pomoči.


KRKA DOMA
Na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je včeraj popoldan v Metliki potekala slovesnost, s katero smo počastili dan slovensko-izraelskega prijateljstva. Z obeležitvijo se državi in njuni ljudje spominjamo skupnega boja proti nacizmu in fašizmu v drugi svetovni vojni. Dan slovensko-izraelskega prijateljstva smo prvič obeležili lani, 19. julija 2021, ob 100. obletnici rojstva Hane Seneš, izraelske narodne herojinje in pesnice, ki je bila spomladi leta 1944 med padalci zavezniških sil, ki so pristali v Beli krajini in tam našli zatočišče pri dobrih ljudeh. Slovesnost ob dnevu prijateljstva med državama je v sodelovanju z Veleposlaništvom Države Izrael in Občino Metlika tokrat potekala drugič, utemeljena pa je bila na dolgem in dobrem sodelovanju in prijateljstvu med državama, ki letos obeležujeta 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov.


Minulo nedeljo so se na Območnem združenju Rdečega križa Novo mesto zahvalili krvodajalcem v občini Žužemberk, ki so kri darovali jubilejno-krat in jim izročili priznanje. Letos je bilo 21 prejemnikov priznanj, kri so darovali od 10 do 60-krat. Zbrane krvodajalce so ob kulturnem programu, ki so ga pripravili v KUD Žužemberk, nagovorili in se jim zahvalili župan Jože Papež, predsednica RKS Vesna Mikuž, predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular, poslanka Vida Čadonič Špelič ter predstavnica CTD Novo mesto Irena Pust. Poudarili so vrednost tega humanega dejanja, ko s svojo krvjo pomagajo pri zdravljenju oziroma celo rešujejo življenja. V letošnjem letu sta bili v OŠ Žužemberk organizirani že dve terenski krvodajalski akciji, prišlo je 114 krvodajalcev in mnogi med njimi so tudi bili prejemniki priznanja, ker se redno udeležujejo akcij v domačem kraju. Vse tiste, ki niste mogli priti na minuli akciji, vabimo, da se nam pridružijo 8. decembra.


Policisti PP Novo mesto so nekaj po 23. uri pri naselju Stranska vas ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, katerega ni pravilno opravil, odklonil je tudi opravljanje odrejenega strokovnega pregleda. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so odredili zaseg traktorja. Med postopkom je 21-letni kršitelj napadel policista, ga brcnil, potem pa napadel drugega policista in ga ugriznil v roko. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kršitelj je ves čas postopka razgrajal, med prevozom je poškodoval službeno vozilo in razgrajal tudi v prostorih za pridržanje. Kriminalisti okoliščine še preiskujejo in bodo zoper 21-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Napadena policista sta lažje poškodovana.

Krka ob enih, 12.7.2022