krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Prihaja nova pošiljka snega, v zimski službi pripravljeni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Število potrjenih okužb pri nas se zmanjšuje. Včeraj je bilo med 6226 PCR-testi potrjenih 2125 primerov, kar je 34 odstotkov testov. Pozitivnih izvidov je več kot 500 manj kot pred enim tednom. Umrlo je 14 covidnih bolnikov.

Koalicijske poslanske skupine SDS, NSi in SMC predlagajo, da del stroškov za višje plače zaposlenih v domovih za starejše, zaradi česar bi se povišale cene oskrbnin, pokrije državni proračun. To bi uredili z dopolnilom k prehodnim določbam zakona o dolgotrajni oskrbi, o katerem bo DZ odločal na izredni seji prihodnji teden.

KRKA DOMA:
Prvo pošiljko snega v tej zimi smo že dobili, danes zvečer oziroma ponoči pa napovedujejo novo, prešla nas bo namreč hladna fronta in dež bo prešel v sneg. V zimski službi CGP Novo mesto so tudi letos, tako kot vsako leto, pripravljeni, dežurajo v 12-ih zimskih bazah, ekip in opreme imajo dovolj, soli v tem trenutku tudi, pripravljenih je približno 200 plužnih in sipnih enot.

V papirnici Vipap Videm Krško, ki je v postopku prisilne poravnave, so vnovič pognali proizvodnjo, potem ko je ta julija zastala. V sistem so vzpostavili energetiko, pripravo vlaknin in papirni stroj 3, ki že proizvaja časopisni papir. V podjetju so sicer vzpostavili nov poslovni model, ki je usmerjen v trg rjavih ovojno-embalažnih papirjev, ki so rezultat lastnega razvoja in izhaja iz tehnološke opremljenosti predelave odpadnega papirja.

V Brežicah v letošnjem decembru pripravljajo prenovljeno podobo decembrskega dogajanja. Adventno dogajanje se začenja danes s prižigom lučk in odprtjem prazničnih stojnic s ponudbo lokalnih izdelkov. Praznično bo okrašen tudi park, rdeča nit letošnje okrasitve je ponovna uporaba odpadnih materialov. V Starem mestnem jedru bo dvajset okrašenih smrečic, ki ponazarjajo dvajset krajevnih skupnosti v občini. Za okrasitev bodo poskrbeli otroci iz vrtcev in osnovnih šol ter lokalna turistična društva.

Osrednja informativna oddaja, 2.12.2021

Krka ob enih