Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Prihodnji teden precejšnje zaprtje novomeške bolnišnice, obiski so že prepovedani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Okoljski minister Andrej Vizjak je danes pozdravil objavo celotnega posnetka njegovih pogovorov s predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom glede Term Čatež in ga označil kot avtentičnega. Pojasnil je ozadje pogovora in med drugim zatrdil, da je želel preprečiti škodljivo delovanje za državo in oškodovanje Term Čatež. Kot pravi, ima čisto vest.

Slovenska alpinista Luka Stražar in Nejc Marčič sta iz Katmanduja sporočila, da jima je na odpravi v Rolwalingu uspelo preplezati 1700-metrsko smer v severozahodni steni gore Tsoboje. Gre za prvenstveno smer, ki sta jo poimenovala Slovenska direktna.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto se pripravljajo na zaprtje precejšnjega dela dejavnosti in ureditev dodatnih zmogljivosti za covidne bolnike. Glavna težava so najtežji primeri na intenzivni terapiji. Primanjkovati jim je začelo tudi opreme, kadra in prostora. Še do jutri bodo vztrajali pri začrtanem programu, prihodnji teden pa načrtujejo precejšnje zaprtje bolnišnice in vnovično ureditev dodatnih covidnih postelj v stavbi nekdanje interne bolnišnice.

Stekla je prisilna poravnava Vipapa Vidma Krško. Okrožno sodišče v Krškem je objavilo sklep o začetku prisilne poravnave potem ko je upnik Vipap CZ predlog za začetek postopka pravočasno dopolnil. V krški papirnici proizvodnja stoji od julija, delavci pa so na čakanju. Uprava je iskala novega dolgoročnega lastnika, a ga do konca septembra ni našla, zato je vložila predlog za začetek prisilne poravnave. Po svetu delavcev sredi oktobra so predstavniki delavcev povedali, da se vodstvo družbe ukvarja s pripravami na ponovni zagon proizvodnje, kar zaposleni podpirajo.

V Višnji Gori so včeraj odprli Središče inovativnih tehnologij Apilab - Hišo kranjske čebele, za kar so prenovili nekdanjo šolo. V okviru projekta so v nekdanji šoli, ki je samevala, uredili čebelarski muzej, center za razvoj podjetništva, usposabljanje čebelarjev in njihovo izobraževanje, pa tudi nastanitvene zmogljivosti za turiste.

Osrednja informativna oddaja, 4.11.2021

Krka ob enih