atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Prišlo do vdora strehe velodroma

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Vdor strehe dvorane Olimpijskega centra; javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev; Krka nadigrala Gorico.

SVET NA KRKI

Današnji peti mednarodni dan izobraževanja poteka z geslom Vlagati v ljudi, dati prednost izobraževanju. Gradi na globalnem zagonu, ki ga je ustvaril septembrski vrh o preobrazbi izobraževanja, in poziva k ohranitvi močne politične volje na področju izobraževanja ter k iskanju načina, kako prenesti globalne zaveze v ukrepanje. Zaradi obilice snega je omejeno obratovanje smučišč na Pohorju. Na Kopah, kjer imajo več kot en meter snega v ponedeljek niso obratovali, trenutno obratuje samo vlečnica Sedlo, ostale proge pa vzpostavljajo. Slabo je prevozna tudi cesta na Kope. Tudi na Mariborskem in Areškem Pohorju, kjer je do 1,5 metra snega, niso odprte vse proge.

KRKA DOMA

Zaradi izrednih vremenskih razmer je prišlo do vdora strehe dvorane Olimpijskega centra Novo mesto. Do vdora je prišlo, kljub temu da so bili ob napovedanih vremenskih razmerah upoštevani vsi protokoli in postopki, ki jih predvideva dobavitelj strehe, so sporočili z Zavoda Novo mesto. Poškodovanih ni bilo, v postopku pa so ukrepi za preprečevanje nadaljnje škode na objektu. V prihodnjih dneh bodo naredili natančno analizo in poročali o oceni škode.

Občina Kočevje objavlja Javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev za krepitev prepoznavnosti turistične destinacije Kočevsko za leto 2023, katerega namen je povečanje prepoznavnosti destinacijske blagovne znamke »Kočevsko«, poenotenje zunanje podobe ponudnikov turističnih in gostinskih storitev na območju občine Kočevje in posledično krepitev turistične prepoznavnosti.


Naši košarkarji so v tekmi 8. kroga Lige NLB ABA 2 v Banja Luki po zelo dobrem drugem polčasu premagali Gorico in s sedmimi zmagami in enim porazom ostajajo pri vrhu lestvice. Krkaši imajo v 2. ABA ligi sedem zmag in poraz, v prihodnjem krogu pa bodo v četrtek igrali z gostiteljem turnirja banjaluškim Borcem.

Osrednja informativna oddaja 24.1.2023