Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Še vedno na nasprotnih bregovih o protipoplavni zaščiti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Prihaja t.i. črni petek, dan ko trgovci s popusti vabijo potrošnike k nakupom. Čeprav so nekatere ponudbe v okviru razprodaj res ugodne, niso vse tako "neverjetne", kot se zdi na prvi pogled, opozarjajo v Zvezi potrošnikov Slovenije in potrošnikom svetujejo, da se na razprodaje dobro pripravijo.

Kolegij evropskega javnega tožilstva je danes imenoval Tanjo Frank Eler in Mateja Oštirja za slovenska evropska delegirana tožilca za petletni mandat, tako kot vse preostale evropske delegirane tožilce.

Tri večje skupine migrantov so po navedbah poljskih mejnih stražarjev poskušale premagati ovire na meji in iz Belorusije nezakonito prečkati mejo na Poljsko in s tem v EU. Eden od vojakov je pri tem dobil poškodbe glave in je potreboval zdravniško oskrbo.

KRKA DOMA:
Predlagani projekt protipoplavne zaščite Kostanjevice na Krki, ki so ga občinsko vodstvo in svetniki podprli, bi lahko propadel, saj mu nasprotuje krajevna civilna iniciativa. Občina in iniciativa se na petkovem in ponedeljkovem sestanku nista uspeli uskladiti, pristojni pa so medtem podaljšali rok za potrditev predloga do konca meseca. Če dogovora do takrat ne bo, bo projekt padel, je opozoril kostanjeviški župan Ladko Petretič.

Na Mirni v ospredju gradnja vrtca in prenova kulturnega doma
Mirnski svetniki so na včerajšnji seji obravnavali prvi predlog proračuna za leti 2022 in 2023. Zadolževanje ni predvideno, sta pa predloga investicijsko naravnana. V ospredju so gradnja vrtca, prenova kulturnega doma in obvoznica.

V Houstonu v ZDA se je začelo letošnje namiznoteniško svetovno prvenstvo za posameznike in dvojice. Prvi od dveh Slovencev je za mizo stopil Darko Jorgić, ki je brez večjih težav s 4:0 premagal Srba Aleksandra Karakaševića. Že na nedavnem turnirju WTT Star Contender v Laškem, je Jorgić potrdil dobro formo, ki jo je očitno ohranil tudi v prvem krogu svetovnega prvenstva.

Osrednja informativna oddaja, 24.11.2021

Krka ob enih