mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Prva tožba glede drugega bloka nuklearke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 1012 PCR-testov in z njimi potrjenih 186 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 18,4 odstotka. V bolnišnicah zdravijo 422 covidnih bolnikov, 121 jih potrebuje intenzivno zdravljenje, umrlo je šest oseb.

V Postojni je moški zjutraj večkrat zabodel 22-letno žensko, ki so jo odpeljali v bolnišnico, osumljenca pa že prijeli. Kriminalisti trenutno intenzivno nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja, zato več podatkov zaenkrat ni znanih.

KRKA DOMA:
Drugi blok krške nuklearke je doletela že prva tožba. Tri okoljevarstvene organizacije so zaradi izdaje energetskega dovoljenja vložile tožbo proti ministrstvoma za infrastrukturo ter okolje in prostor, ker menijo, da je bilo dovoljenje izdano nezakonito. Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec tožbo obžaluje in ocenjuje, da gre za veliko nagajanje. Mimo koraka, da bi vprašali ljudi, ali so za ali proti drugemu bloku, absolutno ne bomo šli, je ob tem še napovedal minister.

Policisti bodo kazensko ovadili 47-letnega moškega, ki je v petek zvečer na območju Župelevca žalil, grozil in udaril policista. Policisti so morali uporabiti prisilna sredstva tudi proti alkoholiziranemu moškemu v noči na nedeljo v Metliki, ki so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prostost. Podrobneje o tem pišemo tukaj.

Naše kraje je ponoči spet streslo. Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 3.08 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 2,5 v bližini Trebnjega, ki so ga čutili posamezni prebivalci Mirne Peči, Trebnjega, Mirne, Novega mesta, Šentjanža in okoliških naselij.

Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je v ZDA nastopil na svetovnem prvenstvu v 24-urni vožnji na čas in dirko v Borrego Springsu v absolutni kategoriji končal z zmago. S tem je ubranil tudi naslov v kategoriji nad 50 let iz leta 2019. To je njegov tretji naslov prvaka v absolutni konkurenci ter osmi naslov prvaka v kategoriji.

Osrednja informativna oddaja, 11.10.2021

Krka ob enih