Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Radijci Krke pospremili otroke v šole

Piše: R.K.

Čas objave:
01.09.2022 13:02

V današnji oddaji Krka ob enih: Radijci Krke pospremili otroke v šole; Učenci v Vinici varnejši; Dolenjci se veselimo novega uspeha

SVET NA KRKI

Za skoraj 195.000 učencev in okrog 79.000 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto, ki se po treh neobičajnih šolskih letih, zaznamovanih z epidemijo, vrača v ustaljene tirnice. Pouk bo potekal v razredih, kjer stroka priporoča prezračevanje. Prvič bo šolski prag prestopilo 20.797 prvošolcev.

Na območju centra Ljubljane je v sredo neznanec vstopil v eno od prodajaln z nakitom in med ogledovanjem izdelkov iz pulta ukradel nakit v vrednosti nekaj tisoč evrov ter pobegnil iz trgovine. Ko ga je zaposlena poskusila zadržati, jo je odrinil ter jo lažje poškodoval, a ni potrebovala zdravniške pomoči, so sporočili s PU Ljubljana. Policija moškega, ki pri dejanju ni uporabljal nevarnih predmetov, še išče.

KRKA DOMA

Začelo se je novo šolsko leto in na otroke v prometu danes in jutri opozarjamo tudi radijci radia Krka. Tako smo danes pred tremi novomeškimi osnovnimi šolami; Center, Grm in Šmihel opozarjali voznike na najranljivejše udeležence v prometu, šolarje. Robert Perc, vodja OKC na Policijski uprabi Novo mest pravi, da je prometna varnost na PU Novo mesto v primerjavi z lanskim letom nekoliko boljša, vendar še vedno ne takšna, kot si želijo, da je. Radijci Krke bomo tudi jutri zjutraj znova pred osovnimi šolami Center, Grm in Šmihel voznike opozarjali na previdno in varno vožnjo v bližini šol.

Pred Osnovno šolo Vinica so končana dela nove prometne ureditve, ki je zdaj varnejša tako za učence kot za vaščane. Zgrajena je trapezna grbina na prehodu za pešce med šolo in vrtcem, urejeno odvodnjavanje, asfaltirano 150m regionalne ceste, 75m pločnikov in cestna razsvetljava z »bičem« nad prehodom. Občina Črnomelj je investicijo sofinancirala v vrednosti okoli 85.800 EUR, celotna investicija pa je znašala okoli 183.700 EUR. Ker je cesta državna, je naročnica investicije Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, izvajalec del pa je bila družba CGP.

Osrednja informativna oddaja, 1.9.2022