kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: radodarna donacija

Piše: R.K.

Čas objave:
07.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI:
Policisti policijske postaje Moste so v sredo opravili hišno preiskavo na domu 46-letnega osumljenca. Odkrili so prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli več kot štiri kilograme prepovedne predelane droge hašiš, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Zasegli so tudi manjše količine kokaina in drugih nedovoljenih snovi, pripomočke za gojenje, pištolo, za katero osumljenec ni imel dovoljenja, in startno pištolo. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Včeraj so v Sloveniji opravili 4029 PCR testov in potrdili 606 okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 15 odstotkov. V bolnišnicah zdravijo 538 covidnih bolnikov, od tega na oddelkih za intenzivno terapijo 141. V četrtek so umrli trije covidni bolniki. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je znižalo in po danes objavljenih podatkih znaša 680, medtem ko je bilo dan prej 729. Regija z najvišjo 14-dnevno pojavnostjo okužb na 100.000 ostaja primorsko-notranjska, najnižjo pa imajo v obalno-kraški regiji.



KRKA DOMA
Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji je Domu starejših občanov Novo mesto včeraj podarilo približno 40.000 evrov vredno prenosno razkuževalno napravo oz. ultravijolični stolp. S to donacijo želijo sodelovati pri omejevanju epidemije covida-19 v Sloveniji, je ob predaji dejala predstavnica ameriškega veleposlaništva Susan K. Falatko. Direktorica Doma starejših občanov Novo mesto Milena Dular se je donacije razveselila, saj bo zaposlenim olajšala delo. V domu sicer nimajo okužb z novim koronavirusom, zadnjo pa so med varovanci zabeležili v začetku januarja.

Slovenskim policistom se bo prihodnji teden pri varovanju meje s Hrvaško pridružilo tudi 21 policistov iz Estonije, Litve in Poljske. Delo naj bi začeli v ponedeljek, pri varovanju zunanje schengenske meje bodo delovali v skupnih patruljah s slovenskimi. Delovati bodo morali v skladu s slovenskim pravom, Slovenija pa bo odgovorna za njihovo delovanje. Pred policijsko upravo Novo mesto jih bosta v ponedeljek pozdravila tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Olaj.

Krka ob enih, 7. maj 2021