ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

par Dobra karma

5 zlatih nasvetov, ki vam lahko rešijo ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: radodarna donacija

Piše: R.K.

Čas objave:
07.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI:
Policisti policijske postaje Moste so v sredo opravili hišno preiskavo na domu 46-letnega osumljenca. Odkrili so prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli več kot štiri kilograme prepovedne predelane droge hašiš, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Zasegli so tudi manjše količine kokaina in drugih nedovoljenih snovi, pripomočke za gojenje, pištolo, za katero osumljenec ni imel dovoljenja, in startno pištolo. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Včeraj so v Sloveniji opravili 4029 PCR testov in potrdili 606 okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 15 odstotkov. V bolnišnicah zdravijo 538 covidnih bolnikov, od tega na oddelkih za intenzivno terapijo 141. V četrtek so umrli trije covidni bolniki. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je znižalo in po danes objavljenih podatkih znaša 680, medtem ko je bilo dan prej 729. Regija z najvišjo 14-dnevno pojavnostjo okužb na 100.000 ostaja primorsko-notranjska, najnižjo pa imajo v obalno-kraški regiji.KRKA DOMA
Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji je Domu starejših občanov Novo mesto včeraj podarilo približno 40.000 evrov vredno prenosno razkuževalno napravo oz. ultravijolični stolp. S to donacijo želijo sodelovati pri omejevanju epidemije covida-19 v Sloveniji, je ob predaji dejala predstavnica ameriškega veleposlaništva Susan K. Falatko. Direktorica Doma starejših občanov Novo mesto Milena Dular se je donacije razveselila, saj bo zaposlenim olajšala delo. V domu sicer nimajo okužb z novim koronavirusom, zadnjo pa so med varovanci zabeležili v začetku januarja.

Slovenskim policistom se bo prihodnji teden pri varovanju meje s Hrvaško pridružilo tudi 21 policistov iz Estonije, Litve in Poljske. Delo naj bi začeli v ponedeljek, pri varovanju zunanje schengenske meje bodo delovali v skupnih patruljah s slovenskimi. Delovati bodo morali v skladu s slovenskim pravom, Slovenija pa bo odgovorna za njihovo delovanje. Pred policijsko upravo Novo mesto jih bosta v ponedeljek pozdravila tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Olaj.

Krka ob enih, 7. maj 2021