Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Razdelili 3.300 paketov hrane

Piše: R.K.

Čas objave:
28.12.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Razdelili 3300 paketov s hrano; Tudi v Novem mestu preventivna akcija Varno brez alkohola; Krka danes s Šenčurjem.

SVET NA KRKI

Pri upokojitvenih pogojih bo leta 2023 edina sprememba ta, da se bodo odmerni odstotki za izračun pokojninske osnove izenačili za oba spola. Tako bo tudi za moške od 1. januarja 2023 veljalo, da odmerni odstotek za 40 let pokojninske dobe znaša 63,5 odstotka, za 15 let 29,5 odstotka, za vsako leto pa 1,36 odstotka oziroma za pol leta 0,68 odstotka.

Ameriško vrhovno sodišče je v torek odločilo, da za nedoločen čas ohrani omejitve priseljevanja iz začetnega obdobja pandemije covida-19. To pomeni, da bo moralo več tisoč prosilcev za azil v ZDA do končne odločitve sodišča čakati na rešitev svojih vlog na mehiški strani meje. Sodišče bo o tej politiki predvidoma odločalo februarja.

KRKA DOMA

Letošnje leto je zaradi poostrenih gospodarskih razmer in velike draginje, spet v poostrenih humanitarnih razmerah, sporočajo iz Rdečega križa Novo mesto, kjer beležijo porast števila prosilcev za vse vrste pomoči. Sekretarka Rdečega križa Novo mesto Barbara Ozimek je povedala, da so pomagali z 99 finančnimi pomočmi za nabavo kurjave in plačilo najnujnejših življenjskih stroškov v višini 16.100 evrov. Razdelili so 3300 paketov s hrano, ki jo je prejelo 4413 uporabnikov. Donirano hrano je prejemalo 160 družin, 62 samskih gospodinjstev in 99 družin ali skupaj 358 oseb. Poleg materialne pomoči, so na Območnem združenju Rdečega križa nudili psihosocialno pomoč v obliki svetovanja ljudem v stiski. Mnogi, ki do sedaj še niso prosili za pomoč nimajo dovolj informacij, kje in kako le-to uveljavljajo. Strokovne sodelavke jim pri tem pomagale.

Vožnja pod vplivom alkohola je še vedno eden od glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče, zato je tudi v letošnjem decembru Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mestni občini Novo mesto izvedel preventivno akcijo »Varno brez alkohola«. Akciji sta se letos pridružili Gostišče Loka in Oštarija Rudolfswerth, ki sta v uporabo prejeli elektrokemični alkotester, s katerim svojim gostom pred odhodom omogočajo preizkus alkoholiziranosti. V sklopu preizkusov alkoholiziranosti voznikov motornih vozil pa so si vozniki, ki so ravnali v skladu s predpisi, prislužili tudi praznična darila.

Košarkarji Krke se bodo v 12. krogu Lige Nova KBM v gosteh pomerili z moštvom Šenčurja, ki tako kot Krka letos igra tudi v 2. ABA ligi. Tekma bo danes ob 19.00. Krkaši so na lestvici vodilni z 11 zmagami in brez poraza, Šenčur pa je s šestimi zmagami in petimi porazi četrti. V prvem delu je tekmo sredi oktobra v Novem mestu dobila Krka z 72:66, prav tako pa je zmagala tudi na turnirju 2. ABA lige v Sarajevu, ko je po velikem ,preobratu v drugem polčasu slavila s 66:63. 

Osrednja informativna oddaja 28.12.2022