Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rdeči križ Novo mesto ima novo predsednico

Piše: R.K.

Čas objave:
31.03.2023 12:50

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Danica Novak Malnar nova predsednica novomeškega Rdečega križa; Zaslužnim pripadnikom sil zaščite in reševanja v občini Črnomelj podelili priznanja; Količine odpadkov so lahko tudi kazalnik, kako dobro gre družbi.

SVET NA KRKI

Premier Robert Golob se je danes v Kijevu sestal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Slovenija želi sodelovati pri povojni obnovi Ukrajine, zlasti regije Harkov, je dejal Zelenskemu. Golob se je srečal tudi z ukrajinskim premierjem Denisom Šmihalom ter izrazil polno politično podporo Ukrajini in solidarnost z ukrajinskim narodom.

V zdravniškem sindikatu Fides bodo v nedeljo nadaljevali prekinjeno zdravniško stavko, če do 1. aprila ne bo oblikovan plačni steber za zdravstvo. Rok za njegovo oblikovanje je namreč vlada ob nasprotovanju sindikata prestavila na 1. junij. Fides se je z vlado do nedelje še pripravljen pogovarjati, ni pa jasno, ali je pripravljenost vzajemna.

KRKA DOMA
Na Zboru članov Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto so prostovoljci izvolili novo predsednico. Vesno Dular bo nasledila Danica Novak Malnar, ki je bila med drugim tudi na mestu delavske direktorice v podjetju Krka, skrbela za spodbujanje krvodajalstva in prostovoljstva. Njena želja po človekoljubnem delovanju tudi po aktivni dobi, je pripomoglo k temu, da je danes prevzela to odgovorno funkcijo. Na Zboru članov so med drugim podelili tudi priznanja za dolgoletno prostovoljno delo predanim prostovoljcem. Bronasti znak Rdečega križa Slovenije so prejele Cvetka Žnidaršič, Dragica Bakšič, Vera Zupančič, Vesna Dular, Tončka Pavšič in Cirila Kostrevc, srebrni zank Rdečega križa Slovenije pa Janja Dragan in Vera Jarc . Izjemno priznanje za kakovostno sodelovanje OŠ Stopiče na področju dela z mladimi s krajevno organizacijo Rdečega križa Stopiče, za časa ravnateljevanja, je prejela Mateja Andrejčič, zahvalo za predano vodenje komisije za priznanja pa Martina Picek.

V sredo je v prostorih Gasilskega doma Črnomelj potekala Občinska proslava ob dnevu civilne zaščite. Na prireditvi so podelili priznanja Civilne zaščite zaslužnim pripadnikom sil zaščite in reševanja iz občine Črnomelj. Bronasti trak Civilne zaščite Občine Črnomelj so prejeli Stanislav Kuzma, Marjan Horvat, Javno podjetje Komunala Črnomelj, PGD Učakovci-Vukovci, PGD Rodine, PGD Hrast-Perudina in PGD Rožič Vrh. Srebrni trak Civilne zaščite Občine Črnomelj so prejeli Erika Horvat, Borut Brvar, PGD Bojanci, PGD Butoraj in PGD Radenci. Na prireditvi so se za njihovo delo zahvalili tudi prejemnikom državnih priznanj ob dnevu Civilne zaščite, ki so priznanja že dobili na letošnji državni proslavi. Srebrni znak Civilne zaščite Republike Slovenije sta prejela Marjetka Papež in Jurij Špehar. Zlati znak Civilne zaščite Republike Slovenije pa je prejel Jože Vrščaj.

Zbirni center Mozelj, ki ga upravlja Komunala Kočevje in prevzema smeti za občini Kočevje in Kostel, letno zbere okoli 8000 ton odpadkov, od česar jih okoli 20 odstotkov občani pripeljejo sami. V zadnjem času količina odpadkov rahlo upada, kar je po besedah Saše Kljun iz kočevske komunale lahko tudi kazalnik, da gre družbi nekoliko slabše. Kot namreč opažajo pri kočevski komunali, se z gospodarsko rastjo in splošnim izboljšanjem življenjske ravni prebivalstva količine komunalnih odpadkov povečajo, ko se nakazuje, da se bo življenjski standard poslabšal, pa začnejo upadati. V centru vse odpadke razvrstijo in začasno skladiščijo, dokler jih ne prevzamejo zunanji prevzemniki. Izjema so kompostni odpadki, ki jih predelujejo v lastni kompostarni in uporabijo za lastne potrebe.

Osrednja informativna oddaja 31.3.2023