Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rešili prostorsko stisko

Piše: R.K.

Čas objave:
11.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Komisija za preprečevanje korupcije je pred petkovo ustanovno sejo novega sklica DZ zaradi zaznanih slabih praks pri upoštevanju določb o nezdružljivosti funkcij v preteklosti novoizvoljene poslance pozvala k spoštovanju določb ustreznih zakonov. Za lažje sledenje obveznostim je objavila tudi prenovljen katalog obveznosti v spletni obliki.

Najnovejši podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje o zdravju prebivalcev po občinah kažejo, da so se nekateri kazalniki zdravja izboljšali, med drugim umrljivost zaradi samomora, drugi pa poslabšali, denimo stopnja umrljivosti po občinah. Ob tem ne gre zanemariti vpliva pandemije covida-19 na sicer želene trende, opozarjajo na NIJZ.

KRKA DOMA

V Artičah so uradno odprli prizidek s šestoddelčnim otroškim vrtcem, ki so ga prizidali Osnovni šoli Artiče. Gradnja je stala približno 2,3 milijona evrov, približno 360.000 evrov pa je stala vrtčevska oprema. Brežiška občina je glavnino potrebnega denarja zagotovila sama, približno 300.000 naložbenih evrov pa bo dobila iz Eko sklada, je dejal brežiški župan Ivan Molan. Nadaljevanje investicije predvidevajo v prihodnjem letu.

Do petka v Sloveniji poteka del vojaške vaja Hiter odgovor 2022. Največ aktivnosti je v okolici Cerkelj ob Krki, ki logistično podpira in zagotavlja letališko podporo ter zaščito sil države gostiteljice. Aktivnosti na letališču zajemajo pristajanje in vzletanje zavezniških transportnih letal ter nastanitev in konsolidacijo enot.  V akciji, ki skupaj traja tri tedne, sodeluje 17 zavezniških in partnerskih držav. Sodelujoče enote se urijo v izvajanju zračno desantnih operacij in zagotavljanju podpore le-teh.

V občini Sodražica zaključujejo gradnjo vodovoda v Zamostcu, ki je bil še edini večji kraj v občini brez ustrezne javne oskrbe z vodo. S tem bodo dosegli 95-odstotno priključenost na javni vodovod. Župan Blaž Milavc je povedal, da je vodovod v zaključni fazi, povsem končan pa bo do poletja. Z njim bo občina dosegla 95-odstotno priključenost prebivalstva v javno oskrbo z vodo. Gradnja vodovoda v vasi Zamostec je stala 340.000 evrov, od česar bo nekaj manj kot 72 odstotkov evropskih sredstev, 15 odstotkov bo prispevala država, nekaj več kot 13 odstotkov pa občina sama.

Osrednja informativna oddaja, 11.5.2022