Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rešujejo perečo prostorsko stisko

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Rešujejo perečo prostorsko stisko zdravstvenega doma; Župan sprejel zlate maturante; Našli ukraden avto.

SVET NA KRKI

Slovenski policisti z evropskimi kolegi že od petka izvajajo akcijo Osredotoči se na cesto, v okviru katere namenjajo posebno pozornost nevarni uporabi mobilnih telefonov in drugih naprav med vožnjo. Celotedenska akcija bo vrhunec dosegla danes, ko obeležujemo dan brez smrtnih žrtev na evropskih cestah, so zapisali na spletni strani policije.

Sindikati s področja zdravstva in socialnega varstva danes z resornim ministrstvom začenjajo pogajanja. Izhodišča zanje je vlada določila prejšnji teden, a njihova vsebina tako sindikatom kot javnosti še ni znana. Pričakovanja na sindikalni strani pa ostajajo nespremenjena: odprava plačnih nesorazmerij ter sprejem standardov in normativov.

KRKA DOMA

V Metliki je stekla gradnja prizidka, s katerim bodo razbremenili prostore Zdravstvenega doma Metlika in ga rešili pereče prostorske stiske. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,11 milijona evrov. Dela nameravajo končati v desetih mesecih oz. do poletja prihodnje leto, je povedal metliški župan Darko Zevnik. Gre sicer za prizidek dveh kubusov v treh nadstropjih. Ker so nekatere metliške zdravstvene ambulante zdaj prisiljene delovati v dveh izmenah, pa bodo z novimi prostori odpravili omenjeno prostorsko stisko, je pojasnil župan. V prizidku bodo uredili prostore za splošno in družinsko medicino s skupno površino nekaj več kot 280 kvadratnih metrov ter za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine s skupno površino dobrih 40 kvadratnih metrov. Preostalih skoraj 30 kvadratnih metrov bodo izkoristili za zdravstveno varstvo žensk. Poskrbeli bodo tudi za vso potrebno medicinsko in vgradno opremo. Na metliški občini so ob začetku gradbenih del opozorili, da so zaradi gradnje prizidka Zdravstvenega doma Metlika v njegovi bližini spremenili prometno ureditev dostopanja in parkiranja. Spremenjeni prometni režim velja do konca gradnje.

Župan Gregor Macedoni je na sprejemu gostil zlate maturante, najboljše v generaciji v šolskem letu 2021/22, ki so končali šolanje na novomeških srednjih šolah. Letos je bilo 47 zlatih maturantov, od tega 12 na splošni maturi in 35 na poklicni maturi. Tako so v šolskem letu na Gimnaziji Novo mesto imeli 8 zlatih maturantk in maturantov na splošni maturi, na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji 1 zlato maturantko ter na Šolskem centru Novo mesto 35 zlatih maturantk in maturantov poklicne in 3 splošne mature. Župan Gregor Macedoni je vsem zlatim maturantom čestital za dosežene rezultate. Zahvalil se je tudi ravnateljem in profesorjem, ki so dijake zelo dobro pripravili na zrelostni izpit, čeprav je pouk skoraj dve leti potekal na daljavo preko spleta. Vsem je zaželel, da bi bili tudi v prihodnje uspešni na izbranih študijskih smereh, v svojih poklicih ter v osebnem življenju.

Včeraj nekaj po 10. uri so bili policisti obveščeni, da je z delovišča v Črnomlju neznanec odtujil kombi Opel vivaro. Kombi je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi. O tatvini so bile obveščene vse policijske patrulje in policisti PP Metlika so avtomobil našli na parkirnem prostoru v Črnomlju. Opravili so ogled in ukradeno vozilo vrnili lastniku. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Osrednja informativna oddaja, 21.9.2022