308338134_5273342329429913_7303837028101575265_n Svet24.si

FOTO: Zanemarjeno govedo "do kolen" v lastnem ...

Screenshot_20220924_175724 Svet24.si

Svojci pogrešajo 14-letno Laro Šurc iz Bohinja

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

portret roman uranjek STA_1 Reporter.si

Laži, seks in posnetki: Roman Uranjek, vidiš, ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

Manja Šernek 2 Njena.si

Mama Manje Šernek: Moja hči bo zmagala

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rešujejo perečo prostorsko stisko

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Rešujejo perečo prostorsko stisko zdravstvenega doma; Župan sprejel zlate maturante; Našli ukraden avto.

SVET NA KRKI

Slovenski policisti z evropskimi kolegi že od petka izvajajo akcijo Osredotoči se na cesto, v okviru katere namenjajo posebno pozornost nevarni uporabi mobilnih telefonov in drugih naprav med vožnjo. Celotedenska akcija bo vrhunec dosegla danes, ko obeležujemo dan brez smrtnih žrtev na evropskih cestah, so zapisali na spletni strani policije.

Sindikati s področja zdravstva in socialnega varstva danes z resornim ministrstvom začenjajo pogajanja. Izhodišča zanje je vlada določila prejšnji teden, a njihova vsebina tako sindikatom kot javnosti še ni znana. Pričakovanja na sindikalni strani pa ostajajo nespremenjena: odprava plačnih nesorazmerij ter sprejem standardov in normativov.

KRKA DOMA

V Metliki je stekla gradnja prizidka, s katerim bodo razbremenili prostore Zdravstvenega doma Metlika in ga rešili pereče prostorske stiske. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,11 milijona evrov. Dela nameravajo končati v desetih mesecih oz. do poletja prihodnje leto, je povedal metliški župan Darko Zevnik. Gre sicer za prizidek dveh kubusov v treh nadstropjih. Ker so nekatere metliške zdravstvene ambulante zdaj prisiljene delovati v dveh izmenah, pa bodo z novimi prostori odpravili omenjeno prostorsko stisko, je pojasnil župan. V prizidku bodo uredili prostore za splošno in družinsko medicino s skupno površino nekaj več kot 280 kvadratnih metrov ter za zdravstveno varstvo predšolskih otrok in mladine s skupno površino dobrih 40 kvadratnih metrov. Preostalih skoraj 30 kvadratnih metrov bodo izkoristili za zdravstveno varstvo žensk. Poskrbeli bodo tudi za vso potrebno medicinsko in vgradno opremo. Na metliški občini so ob začetku gradbenih del opozorili, da so zaradi gradnje prizidka Zdravstvenega doma Metlika v njegovi bližini spremenili prometno ureditev dostopanja in parkiranja. Spremenjeni prometni režim velja do konca gradnje.

Župan Gregor Macedoni je na sprejemu gostil zlate maturante, najboljše v generaciji v šolskem letu 2021/22, ki so končali šolanje na novomeških srednjih šolah. Letos je bilo 47 zlatih maturantov, od tega 12 na splošni maturi in 35 na poklicni maturi. Tako so v šolskem letu na Gimnaziji Novo mesto imeli 8 zlatih maturantk in maturantov na splošni maturi, na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji 1 zlato maturantko ter na Šolskem centru Novo mesto 35 zlatih maturantk in maturantov poklicne in 3 splošne mature. Župan Gregor Macedoni je vsem zlatim maturantom čestital za dosežene rezultate. Zahvalil se je tudi ravnateljem in profesorjem, ki so dijake zelo dobro pripravili na zrelostni izpit, čeprav je pouk skoraj dve leti potekal na daljavo preko spleta. Vsem je zaželel, da bi bili tudi v prihodnje uspešni na izbranih študijskih smereh, v svojih poklicih ter v osebnem življenju.

Včeraj nekaj po 10. uri so bili policisti obveščeni, da je z delovišča v Črnomlju neznanec odtujil kombi Opel vivaro. Kombi je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi. O tatvini so bile obveščene vse policijske patrulje in policisti PP Metlika so avtomobil našli na parkirnem prostoru v Črnomlju. Opravili so ogled in ukradeno vozilo vrnili lastniku. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Osrednja informativna oddaja, 21.9.2022