900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Revoz krči proizvodnjo, odpuščali še niso

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 7615 PCR-testov in potrjenih 3344 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih je bil tako 43,9 odstotka, umrlo pa je 12 bolnikov s covidom.

Država z današnjim dnem po petih letih in pol znova začasno regulira cene ekstra lahkega kurilnega olja. Za ponovno regulacijo se je odločila zaradi rasti cen energentov in začetka kurilne sezone.

KRKA DOMA:
V Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala več kot 70 dni, zaradi tega pa bodo ob skoraj dve petini predvidene proizvodnje, bodo v ponedeljek z dveh prešli na poldrugo proizvodno izmeno. Približno 350 presežnih delavcev bodo odpustili v prihodnjih mesecih. Odpovedi zaenkrat še niso izdali nobenemu zaposlenemu, glede tega še usklajujejo in pripravljajo sezname, število zaposlenih bodo prilagajali v prihodnjih mesecih.

V prihodnjih dneh bosta v sklopu prenove mestnega jedra na Rozmanovi ulici potekala izvedba tlorisne prezentacije srednjeveških mestnih vrat in tlakovanje cestišča, ki bosta zaradi obsežnega arheološkega dokumentiranja izvedena kasneje, kot je bila sprva predvideno. Posledično bo popolna zapora na Rozmanovi ulici med odcepom za Novi trg in križiščem z Vrhovčevo ulico podaljšana predvidoma do 21. novembra, obvozna pot bo ostala nespremenjena.

V Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem je na ogled razstava s katero obeležujejo 50-letnico delovanja in na kateri predstavljajo 34 likovnih del ustvarjalcev, ki so z močjo umetniškega nagovora in s prepoznavnim osebnim izrazom prerasli amaterizem in v sodobni likovnosti oblikujejo posebno skupino slikarstva. Razstava bo na ogled do 10. februarja.

Sevniški policisti včeraj posredovali zaradi nasilja v družini na območju Sevnice. 82-letni moški je ženi grozil, da jo bo ubil, jo pretepal po glavi, ji grozil z nožem in udarjal v steno. Poškodovano žensko so oskrbeli v zdravstvenem domu, policisti pa so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Osrednja informativna oddaja, 9.11.2021

Krka ob enih