900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Rotovž bo še letos dobil novo fasado

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Novi turistični boni so del predloga novega interventnega zakona za turizem. Šlo bi za bone, ki bi jih bilo mogoče ob turizmu in gostinstvu koristiti za širši nabor storitev, tudi za kulturne, športne in rekreativne dejavnosti.

Društvo slovenskih pisateljev bo drevi razglasilo letošnjega prejemnika desetnice, nagrade za najboljše otroško ali mladinsko delo. V igri za desetnico je tudi Novomeščan Damijan Šinigoj.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so sinoči nekaj pred 23. uro zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,5, ki so ga čutili prebivalci naselij v okolici Šmarjeških Toplic in Novega mesta.

KRKA DOMA:
Mestna občina Novo mesto je pridobila sredstva za sanacijska dela na fasadi Rotovža, ki je kulturni spomenik državnega pomena. S sanacijo fasade bodo pričeli takoj po odstranitvi prizidka k Rotovžu na dvoriščni strani, ki je že dolgo prazen in je zaradi popolnoma dotrajanih elementov in instalacije v izredno slabem stanju, v teh dneh pa že poteka praznjenje prostorov. Načrtujejo, da bodo vsa načrtovana dela, rušenje prizidka in sanacija fasade, zaključena do konca leta.

Občina Sevnica je že drugič v zadnjih petih letih postala prejemnica prestižne Slovenske velike nagrade varnosti, nagrade za najbolj varno mesto v kategoriji majhnih in srednje velikih občin. Kot je ob tem povedal sevniški župan Srečko Ocvirk, je prejeto priznanje pohvala in hkrati zelo odgovorna zaveza, da se vsak dan znova povezano trudijo omogočati varno bivanje, življenje in delo.

Akcija Ta dobra večerja je tokrat prvič tudi na Dolenjskem! V njej so restavracije in nevladne organizacije po Sloveniji združile moči za dober namen, v Novem mestu restavracija Fink&Situla iz središča mesta z Društvom za zaščito živali. Do nedelje tako lahko preko sms sporočila MUCKINM5 na 1919 sodelujete s simboličnim prispevkom, prispevek lahko nakažete tudi direktno na račun društva ali pa v žrebu za gurmansko večerjo v dvoje sodelujete na Facebook strani restavracije Fink&Situla.

Košarkarji Krke so v prvi finalni tekmi Lige Nova KBM visoko izgubili s Cedevito Olimpijo, ki je izkoristila utrujenost naših košarkarjev. Državni prvak bo tisti, ki bo prvi prišel do treh zmag, naslednja tekma pa bo že jutri ob 16. uri v Novem mestu.

Osrednja informativna oddaja, 27.5.2021

Krka ob enih